maandag 18 december 2017

Japanese tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Hier zijn prachtige en zeldzame bomen en planten te zien. De tuin is heel kwetsbaar. De esdoorn is een boom die prima past in een oosterse tuin.


Japanners lopen liever door hun tuin en zitten af en toe ergens op een mooie plek op een bankje maar ze gaan bijvoorbeeld niet uren eten en natafelen zoals wij dat gewend zijn.

Heerlijk gewandeld door een mooie tuin op een zonnige en warme dag midden in oktober. Deze drie elementen symboliseren namelijk allemaal belangrijke waarden. Ze komen voor bij privé stukjes gron wijken, stadsparken, Boeddhistische tempels en bij landschapskenmerkende gebouwen zoals oude kastelen. Om met de deur in huis te vallen: nee, eigenlijk kan dat niet.


Mocht u geen geschikte foto vinden in onze foto bibliotheek, neem dan even contact met ons op. En de natuur op haar mooist weerspiegelen. Water staat voor leven, steen voor rust en groen voor de natuur.

In Japan moet de tuin een rustig geheel vormen, waarin alles op elkaar is aangepast. Er is diepte en ruimte, en overal zit een betekenis achter. Absoluut een must in de huidige, haastige maatschappij! Door jaren ervaring in zowel Nederlan België als Duitsland onderscheidt Secret Gardens zich als betrouwbare specialist in het. Yokoso Japanese Gardens is importeur en leverancier.


Japanse tuinen zijn ongelooflijk mooi. Clingendael The Japanese Watergarden Ontmoeting der stromen. Een Japanse tuin bestaat voornamelijk uit de symbolistische basiselementen water, steen en de kleur groen. Deze principes van de traditionele Japanse tuin vormen de basis van de werkwijze van Secret Gardens.


Reviews A wonderful place to be, simple visiting makes you already. Bekijk het bord Japanse tuin van donalddebock op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Japanse tuin , Tuin en Tuin ideeën. In tuinen zijn de laatste jaren steeds meer buitenlandse invloeden terug te vinden, zoals de Mediterraanse en Japanse tuin. Vooral de Japanse tuin wint snel aan populariteit, want deze zorgt voor een heerlijke balans waar gestreste mensen tot rust kunnen komen.


Centraal in de Japanse tuin staan harmonie (een balans tussen natuurlijke elementen) en symboliek. In een Japanse tuin horen altijd drie natuurlijke elementen: water, groen (beplanting) en steen.

Het element water wordt vaak in de vorm van een vijver of waterornament gezien, ter uitdrukking van het concept leven. De basiskleur in een Japanse. Een Oosterse, oftewel Japanse tuin , heeft als basis altijd drie kenmerken: water, planten en stenen. Water komt vaak terug in de vorm van een vijver of een beekje.


Je kunt de Japanse tuin zelf inrichten, als je maar weet welke planten er zoal in staan en welke typische elementen er bij horen. De Japanse tuin kun je zien bij particulieren, maar ook in wijken en stadsperken. Sommige mensen richten de voortuin in als Japanse tuin , maar ook de achtertuin kan zo in worden gericht.


Een tuin vol symboliek, mystiek en rust, heel veel rust…. Een echte Japanse tuin zit vol met symboliek en wordt met veel precisie en kunde aangelegd. Een tijdrovende klus en eigenlijk alleen weggelegd voor de echte cracks met groene vingers. Let op: de tuin is vanwege de kwetsbaarheid slechts enkele weken per jaar geopend.


De laatste jaren geniet de Japanse tuin steeds meer waardering van de Westerse tuinliefhebber en het publiek in het algemeen. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, bestaat een Japanse tuin niet slechts uit een verzameling stenen, grin bonsai bomen en granieten lantaarns.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts