dinsdag 19 december 2017

Soorten marmer

Bestel tuintafels via Beslist. Tuintafels nú al vanaf € 195. Vergelijk en bestel via beslist. Alle soorten banken online. Ruime keuze tegen lage prijzen.


Geen stuk marmer is gelijk aan de andere.

Wij van Galante kopen van een soort vaak hele blokken marmer op. Die hele blokken worden dan in Italie, het marmer land bij uitstek, in een aantal platen gezaagd. Dat biedt ons de mogelijkheid om bijvoorbeeld een badkamer uit verschillende marmeren platen uit een partij op te bouwen. Het past zowel bij een modern als klassiek interieur.


Wist je dat er naast marmer nog veel andere soorten natuursteen bestaan? Bij deze een overzicht van enkele populaire soorten natuursteen. Verschillende soorten natuursteen.


Het woord marmer komt van het Griekse woord marmaros (μαρμαρος) dat glanzende steen betekent.

Daarom wordt weleens een namaakmarmerpatroon aangebracht op hout, dit wordt marmeren genoemd. Marmer is een kostbare bouwsteen. In de folklore wordt marmer geassocieerd met het dierenriemteken Tweelingen.


Op deze pagina ziet u ons assortiment aan marmer. Deze rijkheid aan kleuren en varianties in afwerking geeft designers de vrijheid om met marmer de mooiste architectonische projecten te realiseren. Wit marmer is veruit de bekendste marmersoort. Wilt u marmer kopen als keukenbla badkamerbla vensterbank, tafel, trap- of gevelbekleding?


Carrara Bianco C (licht), Bianco Carrara CD (medium). Deze veelzijdige steensoort kent vele toepassingsmogelijkheden. Ondanks het feit dat Arabescato marmer in dezelfde regio gewonnen wordt als alle andere witte marmer soorten , is de Arabescato uniek te noemen.


Maandag-Vrijdag: 13:– 17:(of per afspraak). En iedere dag wordt er gezocht naar nieuwe groeves met nieuwe kleuren en structuren. Toch kunnen we zeggen dat het grootste deel van de marmer tegels uit Italië, Turkije en Spanje komt.


Er zijn veel verschillende soorten marmer op de markt. Hier is de kwaliteit van de kalksteen groeves dusdanig goed dat er marmer blokken kunnen worden gewonnen. De fossielen die in kalkstenen voorkomen zijn in marmer niet meer te herkennen.


Het klopt inderdaad dat marmer relatief duur is en ook iets minder bestand tegen krassen.

Carraramarmer is een soort waarvan je waarschijnlijk zeker al van gehoord hebt. Als je marmer in je keukenhebt, vergeet dan niet om een beschermlaag aan te brengen! Zwart marmer is na wit marmer de populairste kleur marmer op het moment.


Hieronder een overzicht van de meest bekende. Meer steensoorten bekijken? Klik hier om naar de soorten pagina te gaan! De meest bekende zwarte marmersoort is hoogstwaarschijnlijk Nero.


Onze werkplaats levert verschillende soorten afwerkingen. Wij zorgen altijd voor een stijlvolle afwerking met marmer in uw interieur. Graniet is een harde soort natuursteen, stollingsgesteente, dat vorstvrij en slijtvast is. Graniet bevat geen kalk en is daarom bestand tegen zuren, ideaal voor bijvoorbeeld de keuken en badkamer.


De glansgraad van marmer moet worden aangepast aan de gebruiks- en onderhoudsintensiteit. In de meeste gevallen voldoet matglans (gezoet marmer ) beter dan hoogglans (gepolijst marmer ).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts