woensdag 27 december 2017

Hosta snoeien

Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen! Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online. Ruim assortiment tuinartikelen.

Alle merken voor de laagste prijs. Knip de uitgebloeide bloemstengels na de bloei in augustus af. Wortels opdelen in een aantal stukken en deze weer terugzetten in de grond.


Eens per jaar een geruime hoeveelheid bemesting geven. In de zomer maal per week een normale hoeveelheid water geven. Heeft geen speciale snoeizorgen nodig. Niet-wintergroene vaste plant.


Hosta behoeft weliswaar geen snoei. Van deze vaste plant sterven de bovengrondse delen tijdens de herfstperiode af.

Ze gaan dus kaal de winter in en behoeven normaal geen snoei. Meestal laat je de afgestorven plantendelen tot het voorjaar op zijn plaats. Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. De witte bloemen zitten aan centimeter hoge stelen. Naast mooi blad heeft de hosta vaak ook nog een prachtige bloei in een bescheiden kleur.


Bij sommige soorten kan de bloemstengel wel anderhalve meter hoog worden. Bij mooi weer worden opvallende zaaddozen gevormd. Een speciale plaats hierbij is gereserveerd voor het verdelen of hybridizeren. Plant je hosta ’s onder bomen en struiken, hou er dan rekening mee dat deze ook vocht aan de bodem onttrekken.


Vermijd een tochtige plaats. Veel wind kan de bladeren ook uitdrogen. Ze gebruiken vooral veel stikstof, zeker de grootbladige soorten. Vooral jonge planten zijn een lekkernij voor deze weekdieren. De humus zorgt voor een goede structuur (luchtigheid) en een goed ontwikkeld bodemleven.


Alchemilla (vrouwenmantel ) snoeien. Knip na de bloei in augustus de uitgebloeide bloemhoofden en blad af. Nieuw fris blad zal dan weer snel verschijnen.


Ook zal alchemilla na zo’n snoeibeurt nog een lichte, tweede bloei geven.

Ze zijn vooral populair vanwege hun prachtige, opvallende bladeren, waar witte of violette bloemen bovenuit steken. Wilt u de verschillende soorten uit elkaar houden, dan kunt u het beste letten op de kleuren van het blad. Het is natuurlijk belangrijk om te weten hoe u deze tuinplant na het kopen moet planten, verzorgen en snoeien. Iedereen kan tuinieren maar soms heeft u wat extra informatie nodig.


Vele van de commerciële potgronden hebben als basis turf. Vaak is het bijna onmogelijk om ze terug vochtig te maken eens ze uitgedroogd zijn. Een deel klei erbij kan wonderen doen. De kwekerij is alleen geopend tijdens onze open dagen. Een te sterke snoei is nadelig voor de vruchtzetting, daar jostabessen vooral op korte twijgjes vruchten geven.


Meer informatie over onze. Luchtig gesnoeide planten zijn gemakkelijker te plukken en te beschermen tegen vogelvraat. Jostabessen geven vruchten op kort vruchthout. Hoe minder je snoeit in de winter hoe beter!


Wanneer mag of moet ik snoeien ”, is een van de meest gestelde vragen over de tuin. De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend. De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar.


Deze verschillende uitleg over snoeitijden zorgt voor veel verwarring. Toch is het allemaal niet zo moeilijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts