dinsdag 12 december 2017

Mest composteren

Kies uit producten vanaf € 299. In een bloempot natuurlijk! Laat je inspireren door ons grote aanbod Metz. Jij bepaalt hoe je betaalt! Vandaag bestel morgen in huis.

Ervaar het gemak van Wehkamp. Mest composteren , hygiëniseren en drogen in één gecontroleerd proces en één installatie. Met behulp van in de mest aanwezige energie.


Dus zeer laag energieverbruik. Mestverwerking op bedrijfsniveau, met verdienmodel! Biedt mogelijkheden de totale milieubelasting van de stal flink te verlagen. Kleine, gesloten installatie.


De gemaakte kosten voor compostering bedragen ongeveer € 1per kilogram verwijderde stikstof.

Hierdoor wordt composteren als techniek voor het bereiken van een stikstofreductie te duur. Bij wijze van voorbeeld wordt in tabel 4. Bij deze korte behandeling verdween van de massa en van de aanwezige N ( van de verdwenen N werd in de luchtwasser gecapteerd). De mest composteert uitstekend ! De hoop is van binnen zo gloeiend heet, dat als er wat lucht bij kon het gewoon as wordt op sommige plekken. Als hij “vol is”… ongeveer meter, dan maken we er een zelfde hoop tegenaan. We rijden de mest na een half jaar uit op onze weiden.


Dit kan nadien verloren gaan als gas (ammoniak) of ammonium- of nitraatzout in het percolaat. Bij het composteren van (de dikke fractie van) mest is bv. In de volgende reeks foto’ s zie je hoe je bij het mest scheppen tegelijk een juiste opbouw van de composthoop maakt, deze principes werken in het groot en in het klein.


Om het composteer proces positief te ondersteunen gebruiken we lava en micro-organismen: multitask. Het C zal dan traag maar geleidelijk stijgen naar de evenwichtssituatie. Zelf composteren en milieubelasting. Het is niet bekend of zelf composteren beter is voor het milieu dan grootschalige compostering van groente-, fruit- en tuinafval (gft). Duidelijk is wel dat zelf composteren een milieuvriendelijke optie kan zijn, omdat het afval dan niet vervoerd en verwerkt hoeft te worden.


Het is van nature een relatief traag verlopend proces.

Composteren is het proces van recyclen van organisch materiaal. Voor het composteringsproces zijn onder andere belangrijk: de samenstelling van het basismateriaal (groente-, fruit- en tuinafval), de temperatuur, de vochtigheid en de aanwezigheid van zuurstof. De eerste bak is inmiddels vol (in een paar dagen maar mest van weken ver.


Nu dagelijks bijhouden) en die heb ik vanmorgen beginnen omzetten nar de tweede bak. Mest is een potentiële verspreidingsbron van ziekten en onkruidzaden. Ook schrijft de Verordening dierlijke bijproducten voor dat handelaren en transporteurs van niet-verwerkte en verwerkte mest zich moeten laten registreren. Een erkenning is nodig voor bedrijven die mest composteren , vergisten of op een andere manier verwerken.


Aangezien de samenleving de selectieve ophaling en de collectieve compostering van menselijke mest weigert te overwegen, moeten individuen het heft in handen nemen. Het composteren van het BST-effluent vraagt maar een weinig extra werk. Mest kunt u in verschillende perioden uitrijden. Voor dierlijke mest en zuiveringsslib maak het ook uit op welk grondtype u de mest uitrijdt. Wanneer hangt af van de soort mest.


Daarom leek het me goed om jullie te helpen en vragen te beantwoorden over composteren van paardenmest. Mag dat zomaar, een composthoop? Een composthoop is niet hetzelfde als een mesthoop. Je gebruikt alleen pure mest en ander organisch materiaal, zoals bladeren, hooi en takjes. Door de mest te composteren , minstens een half jaar, heb je dit risico niet.


Als het je om evenwichtige compost te doen is, zou ik zelf wel de verhoudingen wat in de gaten houden. Stalmest mag dus een dikkere laag zijn, omdat dit al een mengsel is van bruin (= stro) en groen (= mest ) materiaal. En let op: Koolstof heeft stikstof nodig om te verteren.


Dus een deel van de voeding van je compost wordt door het bruine materiaal gebruikt om te composteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts