donderdag 1 maart 2018

Prunus lusitanica leiboom

Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Alleen de beste kwaliteit Prunus. Bestel online en kies zelf je afleverdatum! Hét online tuincentrum met meer dan 20.


Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ te koop. Wij leveren deze leiboom in verschillende maten en prijzen. Zowel in de zomer als in de winter kunt u genieten van een mooie dichte leilaurier.


Maat: In diverse maten leverbaar, Ook met andere stamhoogtes leverbaar. Wij kweken ze beide als groenblijvde. Bij voorkeur planten op een beschutte plaats. Deze leiboom is nog jong en de rekwerken zijn dan ook nog niet vol. Portugese laurier in leivorm wordt in pot of draadkluit geleverd.


Het is een gemiddelde groeier die het liefst op een redelijk beschutte plek staat. De laurier houdt namelijk niet zo van koude wind. Beste Bezoeker, Bedankt voor uw belangstelling in onze producten.


Op zondag zijn wij echter gesloten. Vanuit onze Christelijke overtuiging beschouwen wij de zondag. De twijgen kleuren in de winter donkerrood.


Prunus lusitanica leiboom

De Leilaurier is geschikt voor vrijwel elke grondsoort, alleen heeft de boom wel een hekel aan een te vochtige bodem. Alle groenblijvende leibomen kunnen in de jonge jaren last van de vorst hebben. LeiLaurier is een prachtige bladhoudende en groenblijvende leiboom. Deze laurier is een snelle groeier, gekweekt in pot, dus met prachtig wortelgestel.


In pot of doorgroeikluit, dus zomer en winter te planten. Verder is het blad eiron getan glanzend en voelt leerachtig aan. Omschrijving: De portugese laurier wordt een grote struik of een kleine boom, maar is ook erg geschikt als haagplant. Het blad van de portugese laurierkers is.


Prunus lusitanica leiboom

In de natuur kan de boom een hoogte van circa m bereiken, maar in cultuur blijft hij beduidend kleiner. Bij een huis met een tuin hoort bij vele mensen ook een boom. Is jouw tuin te klein en past er geen boom in? Dan kan je misschien toch kiezen voor leibomen. Vroeger waren leibomen vaak geplant uit praktische overwegingen, maar tegenwoordig zijn ze meestal als decoratief element gebruikt.


Planten die uit de grond zijn gehaald en weer herplant zijn krijgen het vaak wat moeilijk. Blijf vele maanden lang voldoende water geven en geef vooral ook organische mest, omdat u al zegt dat de grond arm is. Hij groeit stukken minder hard en ruig dan de alom bekende grootbladige Laurieren.


Prunus lusitanica leiboom

Deze zeer winterharde haagplant is bestand tegen een temperatuur tot wel -20°C. De sterk geurende witte bloemetjes trekken veel vlinders en bijen aan. Na de bloei worden er bessen gevorm die zeer geliefd zijn bij vogels. De witte bloemen verschijnen in de zomer aan de laurier mits u de leiboom niet snoeit. Het leirek is 150cm breed en 120cm hoog en heeft vier.


Naast deze soorten hebben we nog een aantal andere soorten winterharde, groenblijvende leibomen op voorraad. Ook deze zijn op aanvraag in diverse maten leverbaar. We kunnen de plant bij u thuis brengen, of u kan deze bij ons op de kwekerij afhalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts