dinsdag 2 april 2019

Bamboe 2 meter hoog

De groeihoogte ligt tussen en 2. Fargesia ‘Rufa’ behoort tot de meest winterharde en best wintergroene soorten. Deze bamboe verdraagt goed zon en schaduw en groeit snel uit tot een bredere haag. Houdt zonder snoei rekening met een plantbreedte van 1. Voor het planten van bamboe graaf je een plantgat dat twee keer zo groot is als de kluit van de bamboeplant.

Voeg voordat je de bamboe plant wat compost of mest aan de grond toe. Zet vervolgens de plant in het plantgat. Zet de bamboe niet dieper dan dat deze in de oorspronkelijke pot stond. Vul het plantgat verder aan met grond. Met kijk je er nog iets doorheen, maar groeit vanzelf dicht, met is het meteen vol.


Met een meter diepe border, zou u ze een beetje in driehoeksverband kunnen zetten. De Fargesia is een niet-woekerende bamboe en is polvormend. Phyllostachis aurea is een hoge bamboe die ongeveer meter hoog wordt.

Deze hoge losgroeiende bamboe met geelgroen hout kan droogte verdragen. Ook bij opgaand groeiende soorten kunnen de oudere takken toch wat topzwaar worden en gaan doorhangen. Door deze halmen met ¼ van de lengte in te korten gaan ze weer rechtop staan. Elke bamboe vormt ondergrondse uitlopers (rhizomen) maar bij niet-woekerende soorten blijft groei geconcentreerd tot één pol.


Wordt ook wel ‘zwarte lakbamboe’ genoemd. De zwarte lakbamboe kan tot ruim meter hoog worden maar blijft in ons klimaat meestal lager, zo’n tot meter. Ook deze soort kan op de gewenste hoogte gesnoeid worden. Om deze reden worden bamboerollen van meter hoog vaak gebruikt als balkonscherm of terrasscherm. Bij ons verkrijgbaar in zowel hardhout als Geïmpregneerd hout.


Zie alle poortdeuren onze speciale pagina. De matten zitten verpakt in een handige draagtas met hengsels en kunnen makkelijk bevestigt worden aan of tegen een bestaande schutting. Gespleten bamboematten worden veel gebru.


De bamboe kan prima in het najaar geplant worden. Binnen één, twee jaar is de bamboe waarschijnlijk meter hoog (afhankelijk van zijn standplaats). Deze hoogwaardige bamboe omheining heeft een breed scala aan functies, zoals het omheinen van je tuin, het decoreren van je buitenbar of het tropisch inrichten van je patio.


Hij is een perfecte keuze voor tuininrichting voor zowel commercieel als residentieel gebruik. Al onze gespleten bamboematten zijn ongeveer meter breed en verpakt in handige draagtassen.

Zwarte bamboe matten hebben een natuurlijke donkerbruine kleur. Grootbladige niet woekerende bamboe voor in de halfschaduw. Deze cultivar is op eigen kwekerij ontwikkeld en wordt onder gunstige omstandigheden tot meter hoog. De halmen zijn mooi blauw berijpt.


Geschikt als solitair of hoge haag, maar niet in de volle zon. Goed winterhard en bladhoudend. Dit tuinschermdoek van HDPE-stof is uitstekend als scherm op het hek. Dit kamerscherm van bamboe bestaat uit drie panelen en is zowel stijlvol als praktisch, waardoor het kan worden gebruikt als decoratie of als afscheiding. De kamerverdeler is ideaal om een gedeelte van de kamer af te schermen voor meer privacy of om een extra kamer te creëren.


Japanse bamboe die sterk woekert en maximaal meter hoog wordt. Is qua standplaats niet kieskeurig en is winterhard tot -grC. Pleioblastus chino Variegata (Elegantissimus) Blijft wat kleiner dan de gewone chino.


Heeft lang smal blad met fijne witte strepen. In de wind en winter kans op bladschade aan de puntjes. Mooi met lichte buiging aan de toppen. De meest winterharde van de Fargesia soorten.


Niet-woekerende bamboe Gegarandeerd niet-woekerende bamboes waar u geen omkijken naar heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts