maandag 4 juli 2016

Groente kweekbak

Specialistisch advies nodig? Alle kweekbakken vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw tuinkassen. Bekijk Direct Ons Complete Aanbod!


Mooie producten met aantrekkelijke prijzen en gratis verzending!

Een ruime keuze aan kweekbakken voor groenten en plantjes. In de kweekbak heb je minder last van ongedierte, zoals slakken. Groenten kweken in een handige kweekbak. Met deze handige kweekbak op poten kweek je heel makkelijk en snel verse groenten op jouw balkon, dak of terras. Bijvoorbeeld bloempotten, tuingereedschap of vogelhuisjes.


Kweek je eigen kruiden en groenten en begin in een kweekbak. Een kweekbak wordt ook wel een koude bak genoemd.

De tafels en bakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten, dus passen in vrijwel elke tuin. Veel plek voor een groentetuin was er dus niet. Maar we vonden het toch leuk om wat eigen groente en kruiden te verbouwen.


Met wat creativiteit, een paar planken en wat potten komen we inmiddels een heel eind en oogsten we elke zomer lekkere biologische groenten uit eigen tuin. Hier mijn tips hoe je in een kleine tuin toch groente kunt kweken. Plaats leuke planten of bloemen in de kweektuin en geniet van een kleurrijk tafereel.


Uiteraard kun je ook je eigen groente of kruiden gaan kweken met behulp van groentezaden. De locatie zal straks een belangrijk onderdeel worden van een kweekbak maken. Kweekbakken van hout of wilgentenen Heb je een kleine tuin of een balkon? Natuurlijk heeft je kweekbak de nodigde lichtinval nodig, maar ook weer niet te veel.


De grootste collectie kweekbakken hier! De voedingswaarde van groenten uit diepvries, blik of glas is evenwaardig aan deze van verse groenten. Dit is het verschil met een kweekkasje, welke beter beschermd tegen buiteninvloeden doordat je een afgesloten omgeving hebt en daarmee een broeikasje creëert. Net als vers bereide groenten leveren ze belangrijke voedingsstoffen voor je lichaam.


Verwerkte groenten maken het je ook makkelijker om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten (3g) te eten.

In de winter is hij ideaal om planten te beschermen tegen de koude. Daarna kweek je de jonge plantjes verder op in potjes of bakken. De koude bak komt ook goed van pas om vroeg te zaaien. Zo neem je alvast een mooie voorsprong in de lente.


De oogst wordt dankzij de koude bak vervroegd. De bak kan in feite het hele jaar door gebruikt worden voor het kweken van een grote verscheidenheid aan groenten. Tijdens de winter is een kweekbak ideaal om bloemen af te schermen, vroeg te zaaien of voor de overwintering van alpineplanten. Wie weinig ervaring heeft komt nog niet tot grote resultaten maar het plezier is er niet minder om.


Al doende leert men geldt ook hierbij. Wilt u zelf groente , planten en bloemen kweken? Voor starters en kinderen is een compacte kweekbak of kweekkas een prettige manier om kennis te maken met het zelf kweken van gewassen. Daarnaast is een kweekbak ideaal voor het voorkweken van onder meer groente , bloemen en planten.


Lees alle informatie over groenten zaaien, uitplanten, verzorgen en oogsten met behulp van een stappenplan. Nieuwe en tweedehands Tuin en Terras artikelen kopen en verkopen doe je via Marktplaats. Tuinmeubelen, grasmaaiers, haardhout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts