maandag 24 juni 2019

Biologische mest voor moestuin

Biologische mest voor moestuin

Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Vergelijk voor de laagste prijs. Bekijk nu ons uitgebreide assortiment Metz. Voor 23:bestel is morgen thuis! Vooraf, achteraf of gespreid.


Ervaar het gemak van Wehkamp. Bij gebrek aan compost of andere mest kunnen we best wat potgrond door het plantgat van tomaten, komkommers, courgette en dergelijke mengen. Biologische meststoffen Er zijn een aantal biologische meststoffen beschikbaar voor wie geen kunstmest wil gebruiken maar wel specifiek een tekort aan stikstof, fosfaat of kalium wil opheffen.


Tip – Kies voor biologische tuinaarde. Toen wij onze moestuin een serieuze doorstart gaven enkele jaren geleden, zijn we op zoek gegaan naar biologische tuinaarde. Want hoe biologisch je zaden en plantjes ook mogen zijn, als je tuiniert op tuinaarde uit de reguliere tuincentra of klusmarkten heb je grote kans op chemicaliën. DCM heeft een aantal verschillende biologische meststoffen op de markt,. Ze noemen het dan ook ‘bodemverbeteraar’.


Biologische mest voor moestuin

Hun compost is niet echt bedoeld om je planten te voeden want daar verkopen ze liever (kunst-) mest artikelen voor. Welke meststof voor de moestuin ? Een goed aangelegde groentetuin oogt niet alleen mooi, maar levert u bovendien nagenoeg het hele jaar door smakelijke, verse en gezonde lekkernijen voor in de keuken. Om van een rijke oogst te kunnen genieten, is het belangrijk om uw groenten en kruiden regelmatig voeding bij te geven. De biologische mestcompost van Bio-Kultura gebruik je als basisbemesting voor een heel jaar. Gebruik de compost voor je borders, moestuin , rozen en hagen.


Je kunt de mestcompost het hele jaar door gebruiken, maar het beste in de periode november tot en met april. Ben geen veganist, gebruik wel dierlijke mest. Ik wil alleen geen kunstmest gebruiken.


Biologische mest voor moestuin

De grond is erg arm op het moment, ik ga het verrijken met compost maar wil ook wat extra mest. Aangezien ik verder ook niet spuit en liefst biologische zaden gebruik, ga ik ook eigenlijk automatisch op zoek naar biologische mestkorrels. Dit kan je heel ver doortrekken, zoals ook de voedingsindustrie doet, en elke behoefte van de plant aanvullen met exact die chemicalien, maar wij houden van biologische teelt en beperken ons dus tot de toevoeging van kalk en mest. Mest in de moestuin Veel planten hebben iets aan de toevoeging van mest.


Heb jij al alles voor in jouw tuin? Bij ons vind je duurzame tuinproducten! Op voorwaarden, wij spitten of werken de mest onder en dat doen we in november of december. De mest die na december komt gaat niet meer in de tuin maar op de composthoop.


U kunt het eens proberen met het volgende systeem. Moestuin bemesten op de nieuwe manier. Start moestuin : Alleen bij de aanleg van een nieuw bed wordt de grond diep gespit en werkt u oude mest onder. Herfst: Leg vervolgens elk jaar in de herfst een laag kalkrijke compost op de bedden. De vertering van stro onttrekt stikstof aan de mest (lees hier eventueel meer over op de pagina over compost).


Hierdoor komt de stikstof uit verse paardenmest niet beschikbaar voor de planten in de moestuin. Verteerde paardenmest heet ook wel. Dierlijke mest ( koeien, kippen, varkens mest ) alleen in het vroege voorjaar. Pas op dat je niet te veel mest gebruikt, het geeft ten eerste heel veel onkrui zorgt voor lange slappe planten met weinig weerstand en kan ook voor verbranding van de plant zorgen.


Biovin is een onmisbare biologische grondverbeteraar voor de kleine en de grote tuinier. De basis van Biovin bestaat uit restanten die overblijven na de pers van druiven. Het resultaat is een zeer voedzame mix van bacteriën, natuurlijke groeihormonen en miljarden actieve micro-organismen. Tomaten kweken met biologische moestuin mest Deze Pokon biologische moestuinvoeding zorgt voor gezonde en sterke planten. Het product is gemaakt van 1 natuurlijke meststof en zal jouw fruit- en groentezaden nog beter later groeien.


Je kunt deze korrels keer per jaar gebruiken, waarbij het elke keer 1dagen zal werken. Het gebruik van deze mestcompost kan het gehele jaar, maar verwerkt het mooiste in de periode november tot en met maart. Mest kopen en verkopen kan eenvoudig op Mestportaal.


Drijfmest, vaste mest , per ton ophalen of brengen. Vragen en aanbieden doet u gratis door op. Bij alles wat wij in onze moestuin doen moet de bodem voorop staan.


Dát immers is de basis van een gezonde tuin. Hieronder verstaan wij dat wij daarbij afzien van het gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Deze organische mest bouwt de humus in de grond en de voeding op.


Biologische mest voor moestuin

Het bevat extract van zeewier en zaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts