dinsdag 18 juni 2019

Wandluis herkennen

Lees waar bedwantsen zich verstoppen, hoe je een hotelkamer, hostel of slaapkamer kunt controleren op bedwantsen en hoe je bedwantsen kunt laten bestrijden door lokale ongediertebestrijders in uw eigen regio. Dit ongedierte kan namelijk voor hemeltergende plagen zorgen. Pak een loep en een zaklantaarn en start je speurtocht met behulp van onze aanwijzingen!


De bloedzuigende bedwants ( wandluis ) De beet is te herkennen aan de rode bultjes of vlekken op de hui na een tijdje gevolgd door jeukende zwellingen. Wandluis herkennen aan eitjes.

Deze kleine beestjes kunnen erg vervelend zijn, hoe eerder u weet dat er wandluis in uw huis is, des te eerder u deze kunt bestrijden. In dit artikel leest u stap voor stap hoe u bedwantsen kunt herkennen. Lees meer over hoe je bedwantsen kunt herkennen en voorkom een bedwantsen plaag.


Hoe kun je bedwantsen herkennen. Het lichaam van de bedwants is sterk afgeplat, ovaalvormig roodbruin. De voorvleugels zijn in aanleg aanwezig en achtervleugels ontbreken zelfs geheel. Ze worden dan ook vaak ten onrechte wandluizen genoemd.


De bedwants stond vroeger bekend als wandluis.

Deze naam is echter onjuist, aangezien de bedwants tot de orde der wantsen behoort. Wantsen behoren tot de onderorde ongelijkvleugeligen (Heteroptera), onderdeel van de orde snaveldragers (Hemiptera), waar ook de bladluizen en cicaden tot behoren. Het immuunsysteem van mensen herkent dit alles niet als lichaamseigen, waardoor we automatisch histamine produceren als afweersysteem.


Dit veroorzaakt die vervelende jeuk en rode plekken, waar je dagenlang last van zal hebben. Daarom is het geen overbodige luxe om een bedwantsen beet te herkennen , zodat je de beestjes kunt bestrijden! Bedwants symptomen en wandluizen bestrijden.


Toch is het belangrijk om te weten dat dit insect geen luis is, bedwantsen behoren namelijk tot de onderorde der wantsen. Ze leven vaak in huis, waar ze op zoek zijn naar menselijk bloed. Overigens leeft deze parasiet ook van dierlijk bloed. Zekerheid over de aanwezigheid van bedwantsen heb je pas als je er daadwerkelijk een gezien hebt. Neem dan ook niet aan dat elk bultje of elke huidbeschadiging een bedwantsen beet is.


Onthoud ook dat het zo goed als onmogelijk voor een medisch professional is om aan de hand van symptomen een bedwantsen beet te herkennen. De symptomen van een bedwantsen beet zijn niet zo makkelijk te herkennen. Althans, de beten zijn wel goed te zien, maar ze lijken erg op beten van ander ongedierte.


Het is dan ook moeilijk om vast te stellen of je echt met een bedwants te maken hebt. Insectenbeet herkennen Een rode plek op de hui die gepaard gaat met jeuk en zwelling, kan wijzen op een insectenbeet.

Vooral in de lente en zomer kan je erdoor getroffen worden. Een insectenbeet is vaak lastig te herkennen. Tocht wil je vaak wel weten wat je heeft gebeten of gestoken, zodat je passende maatregelen kan nemen. Hoe herken je bedwants en hoe kun je ze bestrijden? Heeft u last van bedwantsen?


Rentokil geeft u advies over het herkennen , voorkomen en bestrijden van. De bijnaam wandluis is misleiden want het dier is geen luis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts