maandag 24 juni 2019

Teak onderhoud buiten

Bekijk ons uitgebreide TEAC assortiment. Specialistisch advies nodig? Elke dag nieuwe vacatures in de bouw. Net als alle andere tuinmeubelen is het belangrijk de teak tuinmeubelen goed te onderhouden.


Daarmee verleng je immers vaak de levensduur van de meubelen.

Voor ons gematigde zeeklimaat is teakhout voor buiten een ideale houtsoort. De teak tuinmeubelen die Teak. En als u wilt kunt u dat zo laten. U kunt deze producten vinden in onze winkel in Balkbrug. Ellermann verkoopt adviseert Golden Care onderhoudsproducten aan.


Ons advies is daarom de tuinmeubelen op te bergen in de wintermaanden. Indien dit niet mogelijk is, laat ze dan onafgedekt buiten staan. Dit, om de toenemende vraag naar teak op te vangen en de bedreiging van de natuurlijke groeiplaats van de teakboom tegen te gaan.

Dit zorgt voor grote verschillen in bijvoorbeeld de hardheid of kleur van teak. Ben je opzoek naar de aller beste kwaliteit teak , dan moet je teak uit Oost-Java hebben. Teakhout is een wat vettige houtsoort. In teak zit een bepaalde olie, daarom is het hout ook zeer geschikt om voor buiten te gebruiken. Deze olie zorgt ook al voor een eigen beschermlaag, het is een zeer vettige houtsoort.


Teak tafel om de zoveel dagen behandelen met groene zeep. Uw teak tuinbank verzorgen is gemakkelijker dan u denkt. Teak is gemaakt van een houtsoort die goed in de winter buiten kan blijven staan. Doordat het hout diverse eigen olie- en harssoorten van nature in zich draagt, is dit type hout bijzonder geschikt voor het onbestendige Nederlandse weer.


Teak tuinmeubelen van zeer goede kwaliteit kan je probleemloos het hele jaar door buiten laten staan. Ze zijn bestand tegen houtrot, UV stralen, insecten en extreme temperatuurswisselingen. Kleur behouden of laten vergrijzen. Teak heeft van nature de neiging om te vergrijzen en zelfs zilvergrijs te worden. Onderhoud teak tuinmeubelen.


Zorg er tijdens het onderhoud van je teak tuinmeubelen voor dat je meubels weer stevig staan en voorkom ongelukken. Op deze manier hoef je de tafel en de stoelen in ieder geval niet op te bergen in de garage of de schuur. Wel is het aan te raden om gebruik te maken van een teak tuinmeubelen reiniger.

Tuinmeubelen die met passie worden gemaakt en waar u lang van kunt genieten. Want de teakhouten tuinmeubelen kunnen namelijk goed tegen ons klimaat. Zo goed dat de tuinmeubelen zowel in de zomer als in de winter buiten kunnen blijven staan.


Een teak tafel behandelen kan al zo eenvoudig zijn als eens in de zoveel dagen een spons met een beetje groene zeep over de tafel heen halen. Omdat teak een ontzettend stevige en vettige houtsoort is, zijn vlekken op deze manier eenvoudig te verwijderen. Teak heeft vele voordelen, het is zeer sterk, duurzaam, eenvoudig in het onderhoud en geeft een warme uitstraling aan uw keuken of woonkamer. Zowel in een landelijk interieur als een zeer moderne omgeving komt een teakhouten tafel zeer goed tot zijn recht. Om de levensduur van teakhouten meubelen te verlengen, is ons advies om de meubelen in het najaar binnen op te bergen.


Gezien de omvang van bijvoorbeeld een houten tuintafel, is dit niet altijd mogelijk. In dat geval is het mogelijk de meubelen gedurende het najaar buiten te laten staan. Onze meubelen zijn geschikt om het hele jaar buiten te staan. Binnen: Onbehandeld teak is een natuurprodukt dat – ondanks de vettige samenstelling- andere vloeistoffen kan opnemen zodat er vlekvorming kan ontstaan.


U kunt een mogelijke vlek – bij onbehandeld teak - eenvoudig licht wegschuren met fijn schuurpapier met de nerf mee! Als u nog een teak tafel gaat aanschaffen of u heeft net een teak tafel gekocht is het altijd moeilijk om te beslissen of deze moet worden behandeld. Hieronder enkele mogelijkheden.


Als u geen beschermlaag op uw tafel doet, heeft u kans dat er vetvlekken op kunnen. Maar elk meubel vraagt een minimum onderhoud , en dat geldt ook voor teak. Laten we de belangrijkste tips even overlopen: Het minimujaarlijks onderhoud.


Teak is prima bestand tegen het weer, maar mettertijd wordt het natuurlijk vuil. Doe daarom een jaarlijks onderhoud van je teakmeubelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts