maandag 24 juni 2019

Mag hout in de groene container

Groot Assortiment Containers. Koop op rekening bij Manutan. Huur Groenafvalcontainesr v. Alle merken hout container. Bestel eenvoudig en snel op beslist.

Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Wat mag er eigenlijk allemaal in de GFT-bak? Iedereen die GFT inzamelt twijfelt wel eens. Steeds meer gemeenten leggen de nadruk op het scheiden van afval.


Een goeie zaak, want goed voor het milieu, maar voor de consument kan het best lastig worden. We hebben de meest voorkomende afvalstromen onder elkaar gezet met wat er wel in de afvalcontainer mag en wat niet. Dit kan per afvaldienstverlener enigszins verschillen, dus vraag altijd wat de acceptatievoorwaarden zijn.


Dat moet in de grijze, omdat het niet verteert.

U mag uw GFT verzamelen met behulp van zakjes, maar alleen zakjes waarop het kiemplantlogo staat. Deze zijn namelijk composteerbaar. Van het GFT-afval worden verschillende nieuwe dingen gemaakt zoals bv. Met deze compost is de landbouwsector in West-Brabant heel blij.


Zet de groene container als het kan in de schaduw. Wanneer hij de hele dag in de zon staat gaat het afval veel sneller broeien en dus ook sneller stinken. Laat het deksel van de groene container een stukje openstaan zodat er frisse lucht en licht bij kan komen.


Maden houden hier niet van. Leg er bijvoorbeeld een stukje hout of een takje tussen. Als de groene container stuk is, wordt deze gratis geruild of gerepareerd.


Ruilen van uw huidige container voor het grote model of het kleine model en de aanvraag van een extra groene container is gratis. Doe je mee, met inzamelen van pmd? De grijze container is voor restafval. De groene container is voor groente-, fruit- en tuinafval.


De warmte gaat naar huizen, kassen en industrie in de omgeving van de centrales. In deze rubriek geven we elke week een tip of uitleg over een onderdeel van de afvalinzameling in de gemeente.

Hout Het hout dat vrijkomt bij bouwen of verbouwingen wordt onderverdeeld in twee groepen: A- en B- hout. Zet de container de avond voordien of 's morgens (vóór 6u) aan de rand van de weg. In de containers van puincontainer. Uw gft- container in de winter Winterse weersomstandigheden leveren vaak mooie schilderachtige taferelen op.


Maar de keerzijde van het winterse weer is onder andere dat gft-afval kan vastvriezen in de groene container. U mag ook geen vuilniszakken of dozen op of naast de container aanbieden. Bied uw container (s) voor 07.


U mag de container de avond van tevoren vanaf 22. Zorg dat de container (s) het juiste afval bevatten. Voor een niet volledig geleegde container komt de inzameldienst niet terug. Gft- containers met een inhoud van 1liter zijn niet toegelaten.


Meer info over containers en afvalstickers. Er mag best veel in de gft-bak, maar toch zijn er ook veel dingen waarvan je misschien zou denken dat het gft-afval is, maar die er toch echt niet in mogen. Let daar goed op, want anders is het afval niet goed meer bruikbaar en moet het alsnog verbrandt worden. Bij afvalcontainerbestellen.


Het enige wat u rest is het juiste formaat container kiezen, passend bij uw klus. Let er wel op dat u een ruime container kiest, u mag de container namelijk niet ver boven de rand vullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts