maandag 3 juni 2019

Liquidambar op stam

Plan een werkplaats afspraak in! De inruilwaarde van uw auto weten? AutoTrack: dé autowebsite van NL! Boek het OP, Chaweng Beach.


Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten.

Het groene blad verkleurd in de herfst van geel naar rood en blijft in verhouding met andere soorten lang aan de boom zitten. Liquidambar styraciflua Gum Ball is zeer langzaam groeiend Cultivar. Hij vormt zonder snoei een kegelronde dichtvertakte gesloten bol. De bladeren zijn net als bij de soort 5-lobbig.


U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. De kroon groeit aanvankelijk smal piramidaal met een doorgaande rechte stam , op latere leeftijd wordt de kroon wat breder kegelvormig.

De uiteindelijke hoogte bedraagt tot m. Als de bladeren gevallen zijn, kun je de takken eens van dichtbij bekijken. Op de oudere exemplaren en de stam heeft zich namelijk een mooie kurklaag gevormd. Ook van een afstandje is de boom zonder bladeren mooi: zijn piramidale vorm zorgt voor een prachtig wintersilhouet.


Enig minpuntje is de bloei. Wanneer gaat de amberboom bloeien? Maar hoe hoog je die topt heeft weinig belang maar doe dat wel eerst i. Die moet van breed naar smal gaan.


Engelse selectie die goed bestand is tegen de natte en koude winters van noord-west Europa. Geselecteerd op de mooie herfstkleuren welke bij deze boom uitbundig kunnen zijn. De boom heeft een gladde stam en vrijwel geen kurk op de twijgen. Alleen op de oudere takken verschijnt kurk.


U krijgt direct een bevestiging. Dit doe je door bij een dikke tak eerst een inkeping aan de onderkant te zagen. Daarna kun je de tak van boven doorzagen.


Dit kun je het beste doen op ruime afstand van de stam.

De stomp die overblijft kun je erna afzagen op voldoende afstand zodat de kraag van de tak intact blijft. De oorspronkelijk uit Noord Amerika komende boom, met zijn grillige en gerimpelde takken dankt zijn naam aan het gele hars dat in de bast zit en die op amber lijkt. Voor algemene informatie over bomen op tuinplantenwinkel. Hij kan wel meter hoog worden. Als de ruimte beperkt is kies dan voor een amberboom als bolvorm of leiboom.


In de herfst prachtig herfstblad. Amberboom bolvorm op stam. Ook de dakamberboom wordt veel gebruikt boven een terras. Planten op stam BIJZONDERHEDEN.


Snoei de boom om hem in zijn vorm te behouden. Deze boom groeit goed op alle grondsoorten. Je kunt de boom planten op een zonnige of half schaduwrijke plek. LET OP : De levering van de bomen kan maximaal een week duren.


Heeft geen problemen met kou en extreme regenval. Op latere leeftijd gaan de takken meer afstaan zodat de kroon breed piramidaal wordt. De liquidambar styraciflua is gemakkelijk in zijn onderhoud en heeft nauwelijks snoei nodig.


Je snoeit de boom enkel om deze in vorm te houden. Op de meeste grondsoorten groeit de amberboom goed. Zorg er wel voor dat de boom voldoende voedingsstoffen en vocht uit de bodem kan halen.


Goed toe te passen op woonerven, pleinen of tuinen. Houdt van vruchtbare, vochthoudende grond en is niet bestand tegen langdurige droogte. Bekijk de beschikbaarheid van deze boom in onze webshop.


Zijn mooie piramidale vorm zorgt voor een prachtig wintersilhouet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts