woensdag 19 juni 2019

Tegen bladluis

Ontdek je kleine beestjes op je planten? Misschien heb je last van bladluis. Bladluis komt voor in huis en de tuin. Tegen al het bladluis helpt een gewoon zeepsopje.


Spoel of spray het over de planten.

Is niet zo aggresief als spiritus, beter voor de plant. Als u er niet tegen optreedt kunnen uw planten er flinke schade van ondervinden. Spuiten tegen bladluis met natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Voor het bestrijden van bladluizen hoef je helemaal geen gif te gebruiken… de natuurlijke duurzame aanpak is net zo effectief.


Tips tegen bladluis in je tuin Wanneer een plant in goede conditie is, zal deze minder snel last krijgen van bladluis. Maar wanneer je toch last hebt van bladluis kun je met de volgende tips op een natuurlijke manier de bladluis bestrijden. Trek insecten aan die bladluis bestrijden.

We brengen het maar al te graag onder de aandacht, omdat het een natuurlijk product én een veilig product is voor milieu, mens en huisdier. Daarbij is het de makkelijkste manier om van bladluis af te komen. Zweeflieglarven consumeren ongeveer 3tot 5bladluizen gedurende hun leven. De galmug legt de eitjes onder en naast de luizen.


Elke galmuglarve zuigt een tiental tot honderdtal luizen leeg. Lieveheersbeestjes eten zo’n 1bladluizen per dag. Nuttige bloemen tegen bladluis en andere plagen in de moestuin.


Afrikaantjes: scheiden een stof af die aaltjes doodt en met hun geur andere insecten afschrikt. Goudsbloetegen bladluis , witte vlieg en aardappelkevers. Dit zijn resten van de bladluis die overblijven nadat de bladluis verveld is, dood materiaal dus. Er zijn heel veel verschillende soorten bladluizen , waaronder een groot aantal schadelijke soorten.


Pokon heeft twee biologische producten die geschikt zijn om bladluis te bestrijden. Zet de aangetaste plant eerst op enige afstand van andere (onaangetaste) planten. Dit kunt u eenvoudig en goedkoop zelf maken.


Doe in een emmertje gram ouderwetse groene of zachte zeep (geen moderne synthetische zeep!) en ongeveer ml spiritus.

Voeg daar liter lauw tot warm water aan toe. Last van luizen op rozen, lupine of andere tuinplanten? Landleven verzamelde de beste natuurlijke tips om bladluizen te. Eenvoudig en snel bladluis bestrijden Dit middel tegen bladluis van Luxan is heel eenvoudig in gebruik, omdat je alleen maar hoeft te sprayen.


Je spuit deze bladluis spray op de bladeren waar de bladluizen zitten en vervolgens zullen ze snel verdwijnen: bladluizen bestrijden was nog nooit zo makkelijk. Een oud huismiddeltje tegen bladluizen is zeepwater-spiritus. Goed roeren en dan overgieten in een plantenspuit. Mieren voeden zich met de honingdauw dat bladluizen produceren.


Ze zullen er dus alles aan doen om het de bladluis naar hun zin te maken. Rond de stam van de bomen hang je hiervoor een lijmband of bij andere planten kan je de aaltjes tegen de mieren inzetten. Gaasvliegen zijn een andere natuurlijke vijand van de bladluizen. JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Je moet er minder wieden, weinig begieten en niet langer vechten tegen slakken en bladluizen.


Terwijl er ondertussen zoveel meer te beleven valt. Tien tips voor de relaxte biotuinier. Die laatste staat zelfs bekend als een ware magneet voor bladluizen.


Het internet staat vol met huismiddeltjes tegen bladluizen. De bladluis heeft de belangrijke aminozuren er dan efficiënt uit opgenomen. De honingdauw wordt door mieren, wespen en bijen gebruikt als bron van voedsel.


Soms beschermen de mieren daarom de luizen actief tegen predatoren als lieveheersbeestjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts