dinsdag 4 juni 2019

Orchidee paars

Bij LuxCamp Veilig en Eenvoudig online Boeken. Het Grootste aanbod Stacaravans op deze camping. Deze orchidee heeft groepjes kleine bloemen per tak in een heldere paarse kleur.


Vergelijk meer dan 1bloempotten. Een elegante kleurrijke verschijning. Een fijn kenmerk van deze orchidee is de bloeiduur.

De bloeiduur kan oplopen tot drie maanden aaneen. Daarnaast is deze orchidee ook vrij makkelijk opnieuw tot bloei te. In Nederland ook wel bekend als de Vlinderorchidee. Deze is helder paars en heeft per taak een aantal kleine groepjes bloemen. Vorig jaar trof ik in het gazon een plantje aan wat ik denk te herkennen als een (wilde) orchidee.


Ik het voorzichtig uitgestoken en in een terrasbak gezet. Nu komt er een bloemknop in. Ik wil graag weten om wat voor orchidee het gaat en heb een foto gemaakt.

Weet echter niet hoe die is bij te voegen. Is er een e-mail adres waar ik het heen kan. Deze van origine Afrikaanse orchidee groeit in het wild op boomstronken en op vochtige rotsen. De bloem variatie is groot, van klein tot groot en van smal tot breed.


Qua kleuren komt dit orchidee soort voor in het blauw, paars en rood tinten. Oorspronkelijk was de lip van een orchidee opwaarts gericht en vormde zo een afdakje boven het gynostemium. Bij een aantal soorten, zoals de spookorchis (Epipogium aphyllum) en de vanilleorchis (Nigritella), is dit nog steeds het geval. Bij de meeste soorten echter draait de bloem zich bij het openen 180°, waardoor de lip neerwaarts wijst. Phalaenopsis is ook bekend als de Vlinderorchidee.


Het is een mooie sterke kamerplant die lang bloeit (vele weken) en daarna opnieuw op de oude stengels nieuwe bloemknoppen aanmaakt. De plant heeft een zeer bijzondere paarse kleur en de bloesems verschijnen tijdens de winter. De Vlinderorchidee (of latijnse naam Phalaenopsis) heeft haar naam te danken aan haar bloem, wat een 'look-a-like' is van een vlinder. Net als een vlinder kent de.


Orchidee Phalaenopsis Paars. Ze drinken het liefst onthard leidingwater. En denk ook aan speciale orchideeënvoeding.


Zijn de wortels week en rot, dan moet u de zwakke worteldelen verwijderen en de plant in dezelfde pot terugzetten. De laagste prijs op Beslist.

Hij heeft weinig aandacht nodig en staat in een plezierig warm plekje in de hoek. Bovendien heeft hij onwijs veel jonge bloemknoppen en wij zien dat hij nog heel veel jonge knopjes maakt. Deze plant voegt echt iets toe in de inrichting van je huis! Bestel een bijzonder orchidee paars notitieboekje leer ★★★★★ prachtig versierd met een fraaie hanger.


Het blad staat symbool voor loslaten en groei. Dit schilderij met LED verlichting brengt je muur tot leven. Bekijk ons aanbod voor meer bloemen! Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie?


Neem dan gerust contact met ons op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts