maandag 30 september 2019

Dakbomen voor kleine tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Overige soorten dakbomen die wij kunnen leveren. Wij leveren u alleen de allerbeste (eerste) kwaliteit dakvormige bomen direct vanuit onze eigen boomkwekerij tegen de scherpste prijs.


Bekijk alle soorten dakbomen en koop uw boom met dakvorm online bij de bomenshop. U bent van plan een boom te kopen die niet al te groot wordt?

Wij hebben diverse soorten bomen die in een kleine tuin passen. We leveren u alleen de allerbeste (eerste) kwaliteit kleine sierbomen direct vanuit onze eigen kwekerij tegen de scherpste prijs. Bij het online kopen bent u bij ons verzekerd van veilig betalen.


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Een dakboom is een boom waar de takken in parasolvorm geleid en gesnoeid zijn. Vooral de dakplataan (Platanus), dakeik (Quercus), dakamberboom (Liquidambar) en de dakmoerbei is een veel toegepaste dakboom in de tuin. De dakbomen worden van steeds meer verschillende soorten.


Qua stamhoogten zijn er verschillende keuzen mogelijk.

Zo is het in een kleine voortuin soms verstandig een dakboom te kiezen met een lage stamhoogte om het inzicht in uw tuin te belemmeren. Deze natuurlijke overkapping is het hele jaar, ook in de winter, een blikvanger en markeert een terras of ander deel van uw tuin. Dakbomen kunt u mooi gebruiken als parasolboom. Geschikte bomen voor kleine tuinen.


Ook boomsoorten van de tweede grootte met een smalblijvende kroon, zoals zuilvormen, smal vaasvormige- of smal pyramidale kroonvormen, zijn goed te gebruiken in kleine tuinen. Deze dakbomen zijn populair. Bomen van 3de grootte, tot max. De bomen, waarvan de takken dienst doen als parasol, brengen schaduw in uw tuin en geven een mooie sfeer. Ze zijn makkelijk in vorm te houden en zeer geschikt voor de kleine tuin.


Vinkbomen levert prachtige dakbomen uit eigen kwekerij. Bestel online of kom langs bij onze boomkwekerij. Wij snoeien de takken steeds weer bij en leiden de takken zodanig langs de rekken, dat er een dak van takken met bladeren ontstaat. Ideaal voor het creëren van een schaduwplekje in de tuin of het overdekken van een tuinpad.


Ons assortiment van dakbomen bestaat uit meerdere boomsoorten. Een bekende soort is de dakplataan. Andere soorten zijn de daksierpruim, daksierappel, dakmoerbei of de bolplataan als dakboom.

Bekijk bijvoorbeeld ons assortiment sierappels met een prachtige bloesem in het voorjaar gevolgd door kleine sierlijke appeltjes in het najaar. De titel van dit stukje is wellicht misleidend want deze kleinere bomen kunnen uiteraard ook gewoon prima staan in een wat grotere tuin. Koop uw dakplataan of dakmoerbei online bij tuinplantenwinkel. Door de dakvorm heeft deze boom een hoge sierwaarde. De takken van een dakboom zijn in parasolvorm geleid en gesnoeid.


Een parasol heb je dus niet nodig, want met deze boom creëer je een natuurlijke schaduw. Liquidambar dakvorm of dakamberboom, Mooie sfeervolle dakboom en kleurrijke parasol. Deze boom geeft als parasolboom een verfijnde schaduw. De bladeren van deze boom zijn kleiner dan de algmeen gekende parasolbomen.


Toch past de dakliquidambar in de meeste tuinen. Strakke of losse stijl, kleine of grote tuin. Sierbomen voor de kleine tuin.


Waarom willen mensen sierbomen voor de ( kleine ) tuin ? De meeste sierbomen bereiken geen grote volwassen hoogte. Ze zorgen voor een koele, beschutte plek met schaduw, waaronder je heerlijk kunt zitten op een warme zomerse dag. U kunt online bij ons parasolbomen kopen tegen scherpe prijs.


Ze bieden plaatselijk schaduw en worden toch niet te hoog. Ze geven struktuur aan een tuin. Ze kunnen goed gebruikt worden in kleine tuinen.


Je moet de boom snoeien, anders neemt de boom langzaam zijn normale vorm aan. De vertikale scheuten moeten verwijderd worden. Bekijk meer ideeën over Tuin , Tuin ideeën en Tuinontwerp.


De laatste decennia zien we steeds vaker dakbomen in de tuin verschijnen. Pas met de toename van het buitenleven is de populariteit van deze dakvorm gestegen. De meest gebruikte toepassing van de dakboom is die van een natuurlijke parasol bij het terras.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts