vrijdag 20 september 2019

Damwand tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Het af laten lopen van het maaiveld naast de beschoeiing (richting het water) is ook logisch om geen natte plekken en plassen achter de beschoeiing in de tuin te krijgen. We hebben een grote collectie beitsen, van dekkend tot transparant. Mocht een deel van de damwand zichtbaar zijn in de tuin , dan kunt u deze dus met gemak de uitstraling geven die u wilt. Zo vormt het hout niet alleen een zeer stevige, duurzame constructie in de gron maar staat het ook garant voor een mooie uitstraling in de tuin.


Grenst uw tuin aan het water en wilt u de oever versterken?

Dan is een beschoeiing maken de geschikte oplossing. Door een damwand te plaatsen voorkomt u dat de grond langzaam afbrokkelt en in het water valt. Daarnaast krijgt de grond extra stabiliteit en ontstaan er mogelijkheden voor bijvoorbeeld een terras aan het water. Tuinmeubelen, grasmaaiers, haardhout, gereedschap. Zo’n damwandsysteem is een grond- en waterkerende constructie die bestaat uit een verticaal in de bodem geplaatste wand.


Wij bieden deze damwanden aan in kunststof, hout, staal en beton. Elk materiaal heeft zijn voordelen. Welk materiaal in uw situatie het meest geschikt is, hangt af de functie die de damwand krijgt en de gewenste constructie.

Het is een vorm van beschoeiing die veel toegepast wordt en in veel materialen te maken is. Of u nu een stalen damwand of een houten damwand wilt, Slootweg Beschoeiingen plaatst ze allemaal. Een houten damwand bestaat uit planken met mes en groef, die bij het plaatsen van de damwand verticaal in de grond getrild worden.


Wij zijn gericht op het plaatsen van beschoeiingen en damwanden in uw tuin of voor aannemers in de grond-, -weg-, en water bouw. Als u advies wilt hebben over de verschillende oplossingen, neem dan contact met ons op. Bekijk alles met damwand ! Nieuwe en tweedehands Tuin en Terras artikelen kopen en verkopen doe je via Marktplaats.


Beschoeiing en damwand zetten wij handmatig of met een graafmachine, afhankelijk van de bodemgesteldheid. Beschoeiingen wordt toegepast als bescherming van tuinen langs het water en als versterking van de oevers van sloten, kanalen en vijvers. Beschoeiingen en damwanden worden gebruikt om afkalving van grond langs het water te voorkomen, ze worden vaak aangelegd om tuinen langs het water te beschermen of de oevers van sloten, vijvers en kanalen te versterken.


Ook kan beschoeiing worden geplaatst als grondkering in de tuin om hoogteverschillen op te vangen. Het plaatsen van houten keerwanden in uw tuin en stevige beschoeiingswanden bouwen aan het water is een vak apart. Laat u adviseren door onze tuindeskundigen die jarenlange ervaring hebben met het bouwen van houten grondkering langs een sloot of een waterkant damwand van planken of schotten. Gaat u aan de slag in de tuin en is binnenkort de damwand aan de beurt? Dan heeft Tuinhoutdiscount.


Voor diverse doeleindes maakt Eppinga maatwerk walbeschoeiing. Er zijn zeer veel uiteenlopende termen hiervoor. Het is een tak van de beschoeiing die vaak toegepast word voor versteviging en in veel materialen te maken is.

We plaatsen houten damwanden maar ook stalen. Daarom moet u juist bij ons uw damwand kopen. Voor het opvangen van hoogteverschil in de tuin , bijvoorbeeld bij de oever van een beek, is beschoeiing plaatsen of een damwand plaatsen een goede oplossing. Als het gaat om een klein hoogteverschil, dan is zelf beschoeiing maken goed te doen.


Heijboer Tuinhout is uw partner bij uitstek! Bespreek de mogelijkheden. Damwand plaatsen of vlonder aan laten leggen? Ligt uw tuin aan het water en wilt u de oever versterken? Een damwand plaatsen is de ideale oplossing!


De bovenzijde van de damwand wordt netjes afgezaagd en d. Wanneer een damwand in een diepe sloot staat of meer dan 60cm boven de grond uitkomt raden wij aan de damwand te verankeren. Hardhouten damwand : ideaal voor waterkering in uw tuin. Een hardhouten damwand is een ideale oplossing voor het keren van water of grond.


Zeker als uw tuin aan of bij het water ligt kunt u profiteren van de voordelen van een hardhouten damwand. Bent u voornemens zelf een hardhouten damwand te maken, lees dan beslist verder op deze site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts