vrijdag 20 september 2019

Wanneer grasmatten leggen

Zoek naar beste tijd graszoden leggen op de nieuwe KensaQ. Gras leggen of zaaien laat je doen door iemand met ervaring maak snel contact. Wij leveren en leggen graszoden van maart tot en met december.


Mocht het weer het toelaten kunnen we altijd eerder starten of eindigen met het seizoen. Grasmatten kunnen in principe het hele jaar door worden gelegd.

Wanneer grasmatten laten leggen. De beste periode om grasmatten te leggen is echter tussen maart en november, maar nooit bij vorst of enorme regenval. Het voordeel van grasmatten leggen in deze periode is, dat het gras dan zelden last heeft van extreme koude of hevige regenval. Je kunt naast graszoden leggen ook kiezen om het gazon te zaaien. Het artikel gazon soorten helpt je bij het maken van de keuze tussen zaaien of zoden.


Het gras groeit sneller en slaat beter aan als de temperatuur boven de vijftien graden Celsius is. Kies voor het leggen van premium graszoden. Er zijn grote, kleine, sport, speel en premium graszoden te koop.

Graszoden zijn er in vele verschijningsvormen. Gras en Groen verkoopt, levert en legt uitsluitend premium graszoden. Het oogsten van de graszoden voor levering is dan niet mogelijk omdat de grond is bevroren. Daarnaast bemoeilijkt de vrieskou het versnijden van de graszoden tijdens het leggen.


Het mag het hele jaar door, alleen niet in de winter. Grasmatten leggen kan in principe het hele jaar door, maar je dient toch rekening te houden met een aantal dingen. Zo kan je bijvoorbeeld geen grasmatten leggen als het pas gevroren heeft.


De grond is dan namelijk veel te hard en kan dus niet gelijk gelegd worden. Graag helpen wij u op weg om uw grasmatten vakkundig aan te leggen. Heeft u graszoden gekocht? Leg ze dan binnen uur aan.


U kunt graszoden leggen in ieder seizoen, ook bij warm weer. Alleen bij sneeuw en vorst is het beter te wachten. Dit kun je doen door systematisch over het gazon te lopen maar beter is het om een wals te gebruiken.


Maak geen strakke bochten bij het walsen want dan gaat het gras opkrullen of verschuiven! Na het leggen van grasmatten , sproeien !

Hierbij wilt u uiteraard dat alle benodigde materialen aanwezig zijn, voordat u begint! Zorg ervoor dat u een schop, een (rechte!) plank en een hark in huis heeft, deze materialen zijn essentieel voor het zelf aanleggen van graszoden. Kortom, de beste periode om gras te leggen is het voor- en najaar wanneer de temperatuur boven de graden is. Daarnaast is het belangrijk om de zoden te leggen op een droge dag. Bij warme weersomstandigheden kunt u het tijdens de aanleg het gazon al in delen beregenen.


Zo voorkomt u uitdroging van de graszoden. Wilt u zelf gras leggen dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Prijzen graszoden laten leggen.


Maak direct een inschatting aan de hand van uw gazonoppervlak en de kosten per m 2. Denk aan water geven, maaien en bemesten. Bij een nieuw gazon is intensief onderhoud cruciaal. Zonder een goede verzorging groeien de graszoden niet vast en wordt de grasmat geel of bruin.


Volg je het stappenplan, dan wordt grasmatten leggen een fluitje van een cent. Deze website gebruikt cookies. Externe partijen, waaronder facebook, kunnen mogelijk cookies, webbakens en andere opslagtechnologieën gebruiken voor het verzamelen en het ontvangen van gegevens over jou en het gebruik dat je maakt van onze website en elders op internet. Voor de verzorging ná het graszoden leggen kunt u ook elders op deze site terecht, want u wilt na het graszoden leggen ook nog een prachtige grasmat in uw tuin behouden. Wij leggen deze premium grasmatten voor prijzen vanaf slechts € per m².


Voor deze prijs voeren wij grondwerkzaamheden uit, bemesten we de ondergrond en leggen we graszoden. Voor een meerprijs vanaf € per m² kunnen wij ook uw bestaande gazon vervangen. Hieronder vindt u een opsomming met de voordelen van beide methoden.


Voordelen graszoden leggen : Kwalitatief zeer hoogwaardige. Voorbereiding grond voor leggen grasmatten. Voor een optimaal resultaat dien je de graszoden op een goed voorbewerkte ondergrond te leggen.


Je start met de grond los te maken door, bijvoorbeel te spitten. Meng eventueel bodemverbeteraar onder wanneer je de grasmatten moet plaatsen op zware kleigrond of te lichte zandgrond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts