donderdag 19 september 2019

Oosterse tuin ideeen

Bodembedekkers - vanaf € 13! Van tuinhout tot sierbestrating! Tuin ideeën: een oosterse tuin. Deze tuin biedt een oase van rust, maar vergt daarentegen wel veel onderhoud.

Eigenlijk hebben Japanse tuinen niet zo vaak echt meubilair in de tuin staan. Toch kun je dit zelf wel doen en tuinmeubilair uitzoeken dat past in jouw Japanse tuin. Japanners lopen liever door hun tuin en zitten af en toe ergens op een mooie plek op een bankje maar ze gaan bijvoorbeeld niet uren eten en natafelen zoals wij dat gewend zijn.


Tuinen Vande Sompele Aanleg van tuinen. Bamboepalen, gevlochten bamboematten voor muur of plafon dakbedekking van Indonesisch gras, mozaïek tegels van marmer e. De uitvoering van uw tuin -ideën verzorgen wij tot in de puntjes. De trend die je in het interieur steeds vaker terug ziet, kan ook in de tuin heel mooi worden doorgevoerd.

Een tuin in Japanse stijl. Maar bijvoorbeeld het ontwerpen van een landelijke tuin , die er eenvoudig uit ziet, is vaak zorgvuldig ontworpen door een hovenier. Water komt vaak terug in de vorm van een vijver of een beekje. Beplanting, tuinbestrating en andere zaken zouden mooi moeten aansluiten bij het huis waar de tuin bij hoort.


Wij wilden in Appeltern zoveel mogelijk variaties van verharding en beplanting laten zien die passen in een Japanse tuin. Juist ook om iedereen optimaal te informeren. De esdoorn is een boom die prima past in een oosterse tuin. Bloesems kunnen niet ontbreken in een Japanse tuin , vooral de Japanse sierkers is populair, maar vergeet ook de blauweregen niet. In de Japanse tuin vind je vaak grind of split.


Zo kunnen er elementen in een oosterse tuin geplaatst worden die allemaal hun eigen verhaal of betekenis hebben. Wilt u uw eigen zentuin gaan maken, laat u zich dan adviseren door de vakkennis van Robert Bouwhuis. De Japanners zijn ontzettend goed in het creëren van sfeer en rust in een interieur of exterieur.


Hoe leg je een Japanse tuin aan? Zo hebben we het al eens eerder gehad over Japanse interieurs maar we hebben nog nooit gekeken naar een Japanse tuin. Wij geven je onmisbare tips voor deze uitdagende klus. Met onderstaande inspiratie en ideeën tover je jouw saaie tuin binnen no time om in een elegante, spirituele en stijlvolle Oosterse sfeer tuin !

Ik laat je zien hoe je de oosterse cultuur in jouw tuin kunt integreren. Hoewel dit soort tuinen soms best vol lijken te staan, stralen deze tuinen wel rust, evenwicht en kalmte uit. Japanse notenboom soorten cultivars voor kleine tuin stadstuin notenbomen planten. Bij dit project hebben wij redelijk de vrije hand gekregen. Dit is de mooiste manier om een project te realiseren.


Uiteraard in samenspraak met de klant. Al heeft niet iedereen daar een Japanse tuin voor nodig, natuurlijk. Andere manieren om een oosterse sfeer te creëren zijn het integreren van mooie lantaarns met een oosterse tint. In de tuin mag symboliek en spiritualiteit niet ontbreken.


Al werkend komen de ideeen en aanpassingen. Er is een duidelijke grens tussen stenen, gras en begroeiing, waardoor de tuin in delen wordt gesplitst. Oosterse tuin : van serene rust tot kleurrijk geheel Westwing. Tegelijkertijd wordt ervoor gezorgd dat de delen samen toch een mooi geheel blijven vormen.


In de oosterse tuin kunnen paden bestaan uit stenen – maar het vaakst zijn het kiezelpaden. Deze tuin heeft een brede veranda, waardoor de tuin niet alleen aan de voorkant, maar ook aan de zijkant open moet zijn. Het resultaat is een prachtige symmetrie in de tuin.


Maar hoe creëer je dit type tuin precies? In een moderne tuin zijn tegels, grind en hout populaire ingrediënten om er een mooie tuin van te maken. De Japanse tuin straalt een zekere rust uit, die in deze drukke tijden erg weldadig kan zijn. Bovendien willen veel mensen weer eens wat anders dan de traditionele Nederlandse, Engelse of Franse tuin , maar dat is natuurlijk mede afhankelijk van de wensen en ideeën van degene die de tuin aanlegt en eventuele andere huisbewoners. Deze drie elementen symboliseren namelijk allemaal belangrijke waarden.


Zo staat water in een Japanse tuin voor het leven, steen voor een rustpunt en groen voor de natuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts