woensdag 4 september 2019

Solitaire heesters

Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. Alle heesters kan u als solitair aanplanten. Zowel bladverliezende als bladhoudende heesters komen solitair tot hun recht. U kan ze wat hun gang laten gaan zodat ze losser of naturel uitgroeien of u kan ze mooi in een strakkere vorm gaan snoeien.


In het eerste geval zal u ze uiteraard wel wat meer ruimte moeten gunnen.

Grote solitaire Heesters Onder deze catagorie kunt u planten vinden,die van een grotere maat zijn. Als u direkt een volwassen tuin wilt,dan vindt u hier grotere maten van bekende en minder bekende struiken en heesters. Op de kwekerijen van Jan Boomkamp zijn grote aantallen zware solitair heesters te vinden. Deze zijn in het najaar met kluit leverbaar. Heesters , ook wel struiken genoem is een verzamelnaam voor allerhande soorten planten die als struik gekweekt zijn.


Er zijn duizenden soorten heesters op de wereld. Heesters zijn heel verschillend in kleur, groeiwijze, vorm en standplaats.

Overzicht van heesters met een mooie vorm die voor een opvallend accent kunnen zorgen als solitair in de tuin. Hierdoor ziet u gelijk resultaat in uw beplantingsproject. Solitaire heesters zijn op afstand gekweekt en zeer goed vertakt. De heesters zijn zowel in wortelgoe met kluit of in pot leverbaar. Daarnaast hebben we een zeer uitgebreid assortiment bodembedekkers beschikbaar.


Meerstammige heesters zijn vooral attractief vanwege de grillige vorm en de kleur van het hout. Door de karakteristieke vorm geven solitaire heesters identiteit aan tuin en park. Smits Boomkwekerij kweekt solitaire heesters in een breed sortiment en diverse vormen en maten. Net zoals bomen , hagen en alliums.


De maanden oktober tot en met eind maart – begin april zijn uitermate geschikt om uw meerstammige heesters te planten. De natuur is, zoals men in zegt , gedurende deze maanden in ‘rust’. Afhankelijk van seizoen kan deze er anders uitzien m. Bomen en heesters De bomen en heesters vormen de basis van uw border.


Zij bepalen welke delen van de tuin schaduw krijgen en hoe de zichtlijnen lopen. Als u dit groene geraamte heeft gemaakt kunt de overige ruimtes vullen met de vaste planten en de bodembedekkers.

Groenblijvende heesters zijn net als bomen een belangrijk basiselement voor in de tuin. Sommige dragen ook nog eens bessen, zoals de hulst soorten of hebben kleurrijk blad zoals de Leucothoe soorten. Binnen de gemeente Arnhem staan de solitaire heesters vaak in een plantvak of blokhaag. Als solitaire heesters worden vaak sterk bloeiende heesters gekozen, zoals de forsythsia en de vlinderstruik.


Deze komen helemaal tot hun recht wanneer zij vrij staan. Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Wil je een tuin waar je het jaar rond van kunt genieten zonder veel werk, plant dan struiken. Eronder kun je bloembollen, vaste planten of bodembedekkende siergrassen. Heesters snoeien Bij snoei van heesters gaat het erom de plant gezond en goed in vorm te houden, de bloeirijkheid te bevorderen en verwildering tegen te gaan.


Planten die in het voorjaar bloeien (voor juni) worden na de bloei gesnoeid. Bladverliezende soorten Deze hebben in de winter, als ze kaal zijn, geen extra water nodig. Als het blad verschijnt weer wel.


Zeker na de aanplant in het vorige seizoen. Zorg dat de grond bij de wortels vochtig blijft. In het tuincentrum is een groot sortiment aan heesters aanwezig. Soorten die niet op voorraad zijn, zijn in de meeste gevallen gewoon door ons te bestellen.


Heesters komen ook vaak voor in de ontwerpen van de beroemde tuin- en landschapsontwerper Piet oudolf. Jaarlijks of om het jaar flink terugsnoeien zorgt ervoor dat de heesters niet gaan domineren in het ontwerp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts