vrijdag 20 september 2019

Therapeutisch zwembad

Bekijk nu ons uitgebreide assortiment zwembaden. Meer geluksmomentjes buiten! Laat je inspireren door het aanbod. Shop jouw artikelen bij Wehkamp. Vind items binnen jouw budget.


Ontdek het assortiment van Wehkamp.

Bestel Zwembaden eenvoudig online of bezoek een Leen Bakker winkel in de buurt! Ga naar Leen Bakker of bestel eenvoudig online! Jouw nieuwe favoriete Zwembadje kopen? Diverse oefeningen gaan je helpen om spieren en gewrichten soepel te maken en te houden.


Tegelijkertijd werken we aan je gezondheid en conditie, uiteraard in je eigen tempo. Jij bepaalt wat je wel en niet wilt doen en in welk tempo. Fijn ontspannen in warm water, dat kan in het mooie therapeutisch (zwem)bad op de begane grond in Bethanië.


Baantjes trekken, genieten van het warme water (31˚C) en heerlijk ontspannen in de stoomcabine.

Ideaal als u inspanning en ontspanning wilt combineren. Je werkt met verschillende materialen in een warm bad van graden celsius. Escamphof is een therapeutisch zwembad. Mensen met een lichamelijke of meervoudige handicap kunnen hier zwemmen.


Zij krijgen daarbij deskundige begeleiding via hun sportvereniging. Het zwembad is niet toegankelijk voor vrij zwemmen. U kunt voor therapeutisch zwemmen terecht bij een speciaal voor dat doel extra verwarmd zwembad.


Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder. ZUTPHEN - Het therapeutisch zwembad in de nieuwbouw van de Zutphense zorginstelling Sutfene is klaar. Therapeutisch bewegen Therapeutisch bewegen. In aangenaam warm water, ca graden, worden oefeningen in groepsverband gedaan. Daarom wordt therapeutisch zwemmen steeds meer ingezet om herstel na een operatie te bevorderen en de bespiering van een hond met gewrichtsproblemen op niveau te houden of te verbeteren.


Bewegen in het water is een populaire en weinig belastende manier van bewegen. Door optimaal gebruik te maken van de opwaartse druk en de natuurlijke weerstand van het water, wordt de mogelijkheid gegeven om het gehele spierstelsel te trainen, zonder dat de gewrichten teveel belast worden. Welke doelgroepen hebben wij? De trainingen worden verzorgd door een van de fysiotherapeuten van Centrum Dry Needling.


Dit is bedoeld voor kinderen die moeite hebben met zwemmen, enerzijds vanwege weinig kracht in armen, benen of vanwege conditiegebrek.

In De Lunette (Zutphen) beschikken we over een voor deze regio uniek therapeutisch zwembad. Met een watertemperatuur van graden is het een ideaal oefenbad voor mensen met gewrichtsproblemen. Een tillift en een beweegbare vloer maken het bad voor bijna iedereen toegankelijk. ZIB Zwemcentrum Best is een gezellig overdekt particulier zwembad en een zwemschool voor Zwemles en AquaSporten voor Best en de regio Eindhoven.


Revalideren in een therapeutisch bad met zeewater. In het IMBO wordt kinesitherapie aangevuld met hydrotherapie. Deze revalidatie in een therapeutisch bad met verwarmd zeewater is uniek in België. Door de opwaartse stuwkracht wordt het lichaamsgewicht grotendeels gedragen door het water. Bij het therapeutisch zwemmen worden de kinderen spelenderwijs gestimuleerd om veel te bewegen in het water.


Dit water is graden Celsius. Daarnaast worden er oefeningen gedaan gericht op het verbeteren van de conditie, beweeglijkheid van spieren en gewrichten van het hele lichaam. Typische kenmerken van een IE zwembad.


De temperatuur van het water bedraagt 34°C. Doch voor mensen met een hersenletsel is dit niet altijd zo vanzelfsprekend. Zij reageren helemaal anders in het zwembad , hebben het vlugger kou schrikken makkelijk.


De meeste zwembaden zijn voor hen ontoegankelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts