woensdag 18 september 2019

Zelf een groendak maken

Boek uw Hotel in Marken online. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu! Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Reserveer online, laagste prijzen. Zelf een extensief groendak maken.


Zelf een groendak maken

Groendaken kwamen al vaker aan bod op Tuinadvies. Ze zijn trendy, worden gepromoot door de overheid en men krijgt er hier en daar zelfs subsidies voor. Hoeft het nog wel herhaald waarom en wat de voordelen ervan zijn? Het heeft niet alleen qua uiterlijk een mooie uitstraling, maar het heeft ook nog verschillende voordelen. Uiteraard hebben we de voordelen op onze site staan, zodat je een weloverwogen keuze kan maken voor een groendak.


De voordelen van een groendak. Er zitten een aantal voordelen aan een groendak. De aanleg ervan is veel minder moeilijk dan het lijkt. Je kunt het laten doen door een specialist, maar als je een beetje handig bent, kan je het ook zelf ! Een sedumdak maken is de laatste jaren steeds populairder geworden. Vooral dankzij de handige doe-het- zelf systemen waarbij je in een handomdraai een dak aanlegt.


Zelf een groendak maken

Ze besluiten hun dak groen te maken en te genieten van alle voordelen. Een eenvoudig (extensief) groendak is beplant met vetplanten, mossen, kruiden. Als je de ruimte en een geschikt dak hebt kun je zelfs een echte daktuin aanleggen met struiken, heesters en bomen.


Als je dak plat is, kun je daar recreëren en genieten van je zelf aangelegde stukje micronatuur! Een groendak maken is vrij eenvoudig. Maar een groendak is vooral gewoon heel erg mooi! Wil je ook een groendak aanleggen, maar denk je dat het te duur is?


Dat zou best eens mee kunnen vallen. Met een sedumdak, is het dus mogelijk om je huis dak of garage te verfraaien – en het is ook nog eens heel gemakkelijk zelf aan te leggen. Eerst moet je bepalen wat voor soort dak je hebt. Heb je een schuin dak, een lig hellend dak of een plat dak. Home Sedumdak Doe-het- zelf met sedum.


De goede laagopbouw word dan al compleet geleverd. Alleen grind langs de randen en doorvoeren moet er dan nog bij (voor een smalle rand: één zak grind per twee meter lengte). Een GROENDAK , SEDUMCASSETTE, SEDUMDAK zelf aanleggen in Nederlan Belgie, Vlaanderen? Javascript is uitgeschakeld. Met onderstaande stappen kun je zelf een extensief groen dak aanleggen.


Veeg de bestaande dakbedekking goed schoon. Breng eventueel een boldraadrooster (verkrijgbaar bij bouwmarkten) aan op het gat van de regenpijp. Leg een strook grof grind rond het rooster zodat het substraat er niet in kan spoelen.


Het is niet moeilijk om een groendak zelf te maken , maar het is wel van belang dat je het secuur doet. Je zit natuurlijk niet te wachten op lekkage. Het is van zeer groot belang dat je dak geschikt is voor deze constructie en het gewicht kan dragen.


Zelf een groendak maken

Je komt dan vaak uit op een betondak, kunststof of een EPDM dak. Voor- en nadelen van het zelf aanleggen van een groendak. U kan kiezen om uw dak zelf aan te leggen, dit kan in uw voor- en nadeel zijn. De grootste reden waarom veel mensen het zelf willen aanleggen, is het besparen van geld. U betaalt dan namelijk geen werkuren.


Een andere reden kan zijn dat u het simpelweg ook gewoon graag zelf doet. Voor een handleiding over hoe u het beste te werk gaat, kan u het volgende artikel lezen: Doe-het- zelf groendak. Dit is totaal verschillend van een dak voorzien van dakturf bij een woning.


Zelf een groendak maken

En wel op deze redenen, afvoer overtollig regenwater, opbouw dakrand en afwerkingsgraad is verschillend. Voor we verder gaan met het turfdak zelf is het belangrijk dat we het dak waterdicht maken. Een extensief groendak bestaat uit een laag vetplanten. Deze gedijen goed bij droge omstandigheden en vergen weinig onderhoud.


Door je plat dak te voorzien van een kant-en-klaar extensief groendak , kan je heel wat energie besparen. Ontdek in deze doe-het- zelf fiche hoe je zelf gemakkelijk een extensief groendak kan aanleggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts