donderdag 5 september 2019

Nieuwe soorten hortensia

Nieuwe soorten hortensia

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Liebevoll zusammengestellte Blumengeschenke für jeden Anlass mit 7-Tage-Frische-Garantie. Ruime keuze tuinartikelen online. Kwaliteit voor lage prijs. De bekende hortensia (Hydrangea macrophylla) is er in allerlei vormen en kleuren.


Nieuwe soorten hortensia

Maar het is ook leuk eens iets bijzonders te proberen. Zo zijn er nieuwe hortensia ’s die eindeloos bloeien, die aparte kleuren hebben of soorten die veel compacter blijven en minder snel uiteenvallen. Een selectie van opvallende en bijzondere hortensia ’s. En welke hortensia soorten zijn er eigenlijk allemaal? Jurgen Smit laat in deze video alle hortensia soorten zien en vertelt je wat de verschillen zijn.


Nieuwe doorbloeiende rassen zijn een unieke combinatie van beide groepen: ze bloeien zowel op oud hout als op nieuwe scheuten. Zo blijven ze knoppen produceren tot aan de eerste vorst. De bloei die rond juni begint eindigt vaak pas rond de kerstdagen. De hortensia is misschien wel de populairste tuinplant van Europa.


Nieuwe soorten hortensia

In de meeste tuinen is er wel een te vinden. Een hortensia verzorgen is niet moeilijk. Maar wat wel heel belangrijk is: water geven. Het zijn dorstige planten en zonder water kunnen ze niet.


Verzorg je hem goe dan kun je nog meer genieten van zijn prachtige bloemen! Als je gaat snoeien is het belangrijk dat je weet welke soort hortensia je hebt. Deze soort bloeit namelijk op zowel het nieuwe als het oude hout. De achterwege gelaten soorten zijn erg moeilijk of geheel niet verkrijgbaar. De meest voorkomende soort , die bestaat uit twee groepen.


Tot de hortensia groep behoren de bolvormige hortensia ’s. Ze hebben overwegend steriele bloemen met tot kelkblaadjes. Vanaf week hebben we ook wat apartere soorten. Deze heeft op de IPM, de internationale plantenbeurs in Essen, een onderscheiding gekregen. Er zijn verschillende soorten hortensia ’s, zoals onder andere de boerenhortensia’s, pluimhortensia’s en de ‘Annabelle’.


Tegenwoordig zijn er ook nieuwe variëteiten zoals ForeverEver en Endless Summer waarbij geen snoeiregels gelden. Afbeelding: Hydrangea aspera ‘Macrophylla’. Omdat er zoveel soorten hortensia ’s zijn, zijn er ook nogal wat verschillende snoeimethodes en -regels. Wij hebben bij elke plantbeschrijving van de specifieke hortensia de juiste snoeimethode vermeld.


Deze tuinhortensia is met recht een revolutie op hortensia gebied te noemen. De opbouw van de plant is stevig en compact. Voel de bloemen maar eens! Bovendien blinkt deze topper uit in zijn houdbaarheid.


Net als de andere soorten binnen de Magical-serie, heeft de Revolution van kleur veranderende bloemen. Tot de eerste soort behoren de boerenhortensia, de eikenbladhortensia, de Hydrangea aspera en de Hydrangea involucrata. Voor deze groep hortensia ’s is het snoeien heel eenvoudig.


De nieuw gevormde scheuten van het vorige jaar gaan dan zorgen voor bloemenpracht in uw tuin. De kans op bevriezing van scheuten is dan nagenoeg nihil. Snoeien kan het beste aan het einde van de winter.


Het kan echter gebeuren dat een stevige vorstperiode in het late voorjaar de nieuwe bladknoppen doet bevriezen. Inmiddels ben ik alweer jaar eigenaar. Elke dag werk ik met vol overgave en beleef ik veel plezier aan de kwekerij. Hortensia kwekerij Andriesia is mijn grote passie! Het verzorgen en bezig zijn met de hortensia ’s geeft mij veel rust en voldoening.


Nieuwe soorten hortensia

Alle soorten en maten hortensia's. Sommige soorten zijn tweekleurig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts