dinsdag 17 september 2019

Rode boktor in huis

Bestel voor 21:00u dan heb je vaak jouw schoenen de volgende dag al in huis. Informatie over vochtbestrijding. Elk vochtprobleem lossen wij op. Gratis en vrijblijvende offerte. Kamers vrij in Het Rode Huis.


Check alle Slippers op beslist. Meestal ontdekken mensen de rode boktor in brandhout voor hun open haard. De rode boktor is door de warmte in huis uit het hout gekomen. U moet, als u dit ongedierte aantreft, de rode boktor bestrijden, omdat deze, zoals we hierboven al hebben aangegeven, zeer schadelijk kan zijn voor uw huis en de meubels in uw huis.


Hoe kom ik aan veranderlijke boktorren ? Deze rode kevers komen uit hout en worden af en toe in huis aangetroffen wanneer hout voor de kachel of open haard binnen wordt opgeslagen. Daarom is het beter om de boktor in huis te voorkomen. Controleer regelmatig het houtwerk, vooral wanneer je eerder last hebt gehad van boktorren. Smeer het houtwerk af en toe met petroleum, terpentine of alcohol in.


Hiermee voorkom en dood je boktorren. Kies voor een type hout waar boktorren niet zo snel op afkomen. Boktorren zijn kevers waarvan de larven van de meeste soorten in hout leven. Deze torren hebben een slechte naam.


Regelmatig komen bij EIS Kenniscentrum Insecten meldingen binnen van mensen die opeens grote kevers in huis vinden. Vaak gaat het dan om boktorren waarvan de volwassen geworden larven als kever het hout uit kruipen. Last van boktor in je huis ? Oma weet raad en heeft altijd een oplossing met huismiddeltjes om ongedierte te bestrijden! Er zijn verschillende doe-het-zelf middelen tegen boktor in hout. Wil je proberen boktor zelf te bestrijden met huismiddeltjes?


Lees dan hieronder oma’s tips over het gebruik van deze huismiddeltjes tegen boktor. Deze boktorren herkennen zal niet altijd even makkelijk zijn, door de overeenkomsten in hun lichaamsvorm. In huis zult u voornamelijk de huisboktor herkennen. Deze boktor zorgt voor de houtworm, die houten constructies in huis aantast. Andere boktorsoorten zijn de rode boktor , de veranderlijke boktor en de Aziatische boktor.


De enige overeenkomst tussen kakkerlakken en boktorren is dat zij beide zes poten en lange voelsprieten hebben, die overigens wel verschillend van vorm zijn. De ontwikkelingsduur van de veranderlijke boktor is ongeveer twee jaar. Nadat in de zomer de eieren op loofhout zijn afgezet beginnen de larven zich te ontwikkelen. Het slechte imago van boktorren is ontstaan doordat deze prachtige kevers al sinds jaar en dag in diverse media, van het lokale sufferdje tot serieuze natuurprogramma’s, van enorme vraatzucht worden beschuldigd: ze zouden een gevaar zijn voor huis en haard. Het is daarom tijd voor een genuanceerd verhaal over boktorren.


Een rode smalboktor is weer een andere soort dan de rode boktor. Deze leeft vooral in sparren en dennen. Maar dat maakt verder niet uit, want hij leeft op dezelfde manier als zijn bredere soortgenoot.


Op deze pagina vindt u informatie over hoe u moet handelen als u de Boktor in huis heeft. Wanneer u dit ongedierte in huis heeft dient u dit als een serieuze zaak te behandelen. Boktorren in huis kunnen namelijk veel schade aanrichten wat op den duur zelfs gevaarlijk kan zijn voor de mens. Uitgebreid assortiment van Rohde bij Ziengs.


Voor 22:bestel morgen in huis! Shop nieuwe schoenen voor het hele gezin gemakkelijk online op Ziengs. Als je last denkt te hebben van boktor in huis , dan raden wij aan om direct een boktorspecialist in te schakelen. Boktor kan voor enorme aantasting van houten voorwerpen zorgen, van je houten meubels tot aan de houten vloer of zelfs de dakconstructie van je woning. Eenmaal een plaag van boktorren in huis , is het ingewikkeld er weer vanaf te komen.


Gelukkig zijn er een paar manieren om een boktor in huis te voorkomen. Dat begint al bij de keuze voor het juiste type hout. Het is verstandig te kiezen voor verduurzaamd naald- en loofhout. Er bestaan verschillende soorten boktor.


Niet elke soort boktor is schadelijk, sommige soorten boktor richten echter behoorlijke schade aan. Welke soort boktor schadelijk is, hoe je deze soort boktor herkent en wat je dan moet doen, vertellen wij je hier. Dit is vooral het geval als hout voor de kachel of de open haard binnen wordt opgeslagen. Alle boktorren beschikken over.


Rode smalboktorren tasten geen verwerkt of bewerkt hout aan. Hoor je een licht geknaag in je mooie houten kast? Zie je zaagsel onder je balken liggen? Zitten er ook gaten in deze balken of in andere houten constructies?


Dit alles zou kunnen wijzen op boktorren in huis. De boktor oogt klein en onschuldig, maar niks is minder waar. De larven van dit insect kunnen enorm veel schade.


Wanneer u last hebt van een boktor is uw huis is het zeer belangrijk dat u erop tijd bij bent. Een boktor kan namelijk veel schade aanrichten en dit wilt u graag als bewoner voorkomen. Ze richten schade aan uw houten interieur en aan de houten fundamenten van uw woning. Hoe voorkomt u dit en hoe gaat u dit probleem bestrijden?


Boktorren kunt u herkennen aan het langwerpige lichaam en de pootjes in de vorm van sprieten. Wel kunnen wij u moeilijk vertellen wat de lengte is van het beestje. Dit verschilt namelijk tussen de en cm.


Het is zeker nodig om boktorren te bestrijden met boktor bestrijdingsmiddel wanneer u hier last van heeft in uw huis. Als je in een ouder huis met boktor woont dien je zeker maatregelen te nemen. Verwijder alle ombouwingen zodat het hout vrij is en verwijder het liefst alle lagen aan de oppervlakte, zoals verf en vernis.


Maak het hout goed schoon en verwijder het stof met een staalborstel en stofzuiger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts