donderdag 3 november 2016

Natuurvijver aanleggen

Kies voor het aanleggen van een natuurlijke vijver voor een lichte plek, zodat de planten goed kunnen groeien. Een ligging deels in de schaduw kan ook. De kant loopt vloeiend over in water en de ondiepe zones zijn beplant met moerasplanten. De vorm van een natuurvijver is.


Een vijver aanleggen : wat komt er kijken bij vijveraanleg?

Meestal betekent het een grondige renovatie van de tuin, waarbij ook bestrating aangepast moet worden en planten verzet of bomen gerooid moeten worden. Natuurvijver aanleggen en onderhouden. Wilt u een prachtige natuurvijver laten aanleggen ? Laat u dan goed informeren over de mogelijkheden en het onderhouden ervan.


Bij een natuurvijver zorgt de beplanting ervoor dat uw vijver mooi blijft. Hierdoor kunnen filtersystemen doorgaans achterwege blijven. Het najaar is een goede tijd om de vijver aan te leggen, de vijverplanten kunnen dan in het voorjaar geplant worden.

Een natuurlijke vijver met folie aanleggen. Of leg de vijver in het voorjaar aan. Het is belangrijk een natuurvijver vrij diep te maken en niet te klein. De eenvoudigste constructie is een vijver met glooiende, maar ‘getrapte.


Kijk voor meer advies op onze website! In tegenstelling tot een standaard zwemvijver, heeft een natuurvijver een informele of natuurlijke vorm. De zuiverende planten staan in het zwembassin zelf en de zijkanten van het zwembad lopen vloeiend over in de tuin. Zo lijkt het of de vijver er al van nature was en helemaal niet is aangelegd. Water is de bron van het leven.


Wat kost het aanleggen van een natuurlijke vijver? Het is niet eenvoudig om een standaardprijs voor het aanleggen van een vijver te noemen. Dat is voor een natuurlijke vijver niet anders.


Soms wenst een klant een natuurlijke vijver van één vierkante meter, terwijl andere klanten een vijver van 5vierkante meter aangelegd willen hebben. In principe wordt dit type vijver op precies dezelfde manier aangelegd als een natuurvijver , alleen worden er dus vissen aan toegevoegd. Om er voor te zorgen dat de vissen echt gezond blijven is het belangrijk om de vijver uit te rusten met een hoogwaardig filtersysteem.


Probeer ook altijd te kiezen voor vissen die geen planten eten.

Aan de randen van de vijver moeten er hoogteverschillen zijn zodat er verschillende dieptes in de vijver ontstaan. Verschillende waterplanten hebben namelijk een andere diepte nodig. Lekker stoer: natuurlijke vijver aanleggen van 20mmet gerecycled zwarte vlonder planken kunststof. Composiet vlonder planken en ‘stap tegels’ van zwarte smalle latten. Deze vijver wordt in principe hetzelfde aangelegd als een natuurvijver , maar bij een siervijver worden er ook vissen toegevoegd.


Om de vissen gezond te houden, is het belangrijk om goede filtersystemen aan te leggen. Het is verstandig om geen plantenetende vissen aan te schaffen omdat er anders niet veel van je planten overblijft. Wilt u uw natuurvijver laten aanleggen door een deskundige, neem dan contact op met Aquatikoi. Daar vindt u jarenlange ervaring, ecologische kennis en alles wat nodig is.


Voor advies, het zoeken van de juiste plek, het unieke ontwerp dat het beste in uw tuin past tot en met de beplanting, de vissen en de afwerking. In een zwemvijver zwem je nooit alleen. Vogels, kikkers, salamanders en waterspinnetjes zwemmen met je mee. Om lekker te kunnen zwemmen, wordt de minimale afmeting van 7×meter aanbevolen. Als je meer plaats hebt, kan je een grotere vijver aanleggen in je tuin.


Zorg ervoor dat je hem ecologisch houdt. De ideale ecologische tuinvijver graaf je op een zonnig plekje in je tuin. Hij heeft zacht glooiende oevers waarop amfibieën vlot in en uit de vijver kunnen kruipen.


Maak je vijver dieper dan meter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts