woensdag 9 augustus 2017

Hydrocultuur groenten

Veel plantaardige en andere voedselgewassen kunnen met succes gekweekt worden in een hydroponics cultuur en in veel gevallen zullen ze veel sneller en beter groeien dan in andere kweekmethoden. Met Hydroponics kunt je korte cyclische gewassen telen zoals sla, kruiden en zomerbloemen. Verwerkte groenten maken het je ook makkelijker om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten (3g) te eten.


Groenten kweken hydrocultuur - Tuinadvies Net als vers bereide groenten leveren ze belangrijke voedingsstoffen voor je lichaam. Deze twee systemen samen zorgen ervoor dat je hypothetisch van zaadje tot oogst binnen kan kweken en dus het hele jaar verse groenten en kruiden hebt, ook in de winter. Geweldig dus als je van verse basilicum en koriander houdt en een hekel hebt aan de aankoopprijs van verse kruiden en aan alle plastic wegwerpbakjes.

Bekend zijn kamerplanten, maar het is een kweekwijze die steeds vaker wordt toegepast. Om groenten als sla en tomaten te kweken in een kas. Groentes kweken met Ikea hydrocultuur kweeksets.


Samen met een team van Zweedse wetenschappers en een gepassioneerde productontwikkelaar heeft het Zweedse woonwarenhuis een eenvoudig en betaalbaar hydrocultuur kweeksysteem uitgevonden. Je kweekt de gewassen op waterbasis waardoor je geen aarde nodig hebt. Hiertegenover staat wel dat bij een kweek op hydrocultuur meestal wel een ventilator of klimaatregeling nodig is, wat in kweek in openlucht meestal niet het geval is. Uiterst interessante ontwikkeling, ik woon in Indonesië waar verse groente ongeveer maal zo duur is en zeker minder vers als in een supermarkt in Nederland.


Het is een kweekwijze die steeds vaker wordt toegepast.

Niet alleen voor kamerplanten, maar ook voor groenteteelt in de kas zoals van sla, tomaat en witlof. Het klinkt voor veel mensen als science fiction en onwerkelijk. Het is echter door velen ook al geaccepteerd en werkelijkheid. Intratuin hydrokorrels zijn geschikt voor hydrocultuur en als drainagelaag onder in bloempotten en plantenbakken. Met Intratuin Hydrokorrels zult u beslist meer plezier hebben van uw potplanten.


Hydrocultuur planten kopen bij Fleurdirect. Verbetert de waterhuishouding. Oranje hydrokorrels, fractie 8-16mm. Ook geschikt als decoratie. Verkrijgbaar in liter en liter.


De groentezaden van Hortitops, Buzzy en Baza kun je krijgen bij Welkoop. Deze merken hebben allerlei groente - en. Geniet van groenten en kruiden uit je eigen moestuin.


Zaai jouw favoriete groenten en kruiden en zie ze groeien vanaf het. Ontdek het plezier en voldoening in het kweken van uw eigen groente en fruit. HYDROCULTUUR Om het rendement te verhogen of sommige problemen die voorkomen bij een kweek op aarde (gewicht, ziekten en mindere opbrengst) te vermijden, is kweken op hydrocultuur de enige oplossing.


De hydro methode maakt zelfs veel grotere, snellere en zuiverder wiet opbrengsten mogelijk. Onze medewerkers omringen de interieurbeplanting voor uw klantenkring met de grootste zorg.

In onze kwekerij hebt u keuze te over, de kwaliteit is hoog en de prijs scherp. Van kruiden tot groenten en sierplanten: allerlei soorten planten kun je kweken op hydrocultuur. Hydrosubstraat is waarschijnlijk het meest bekend door de kamerplanten op kantoren en in wachtkamers, je kent het wel, grote planten in potten met bruine hydrokorrels. Onder hydrocultuur verstaat men het kweken van een gewas in water. In dit water zijn de noodzakelijke voedingsstoffen toegevoegd.


Deze kweekwijze wordt steeds vaker toe toegepast in onder andere groenteteelt, maar ook bij kamerplanten. Een voordeel van hydrokweek is dat de voedingsstoffen gemakkelijk en nauwkeurig te doseren zijn. De planten groeien op water, niet in grond. Delhaize gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Delhaize.


Op zoek naar vloeibare voeding voor je plantenbak obv hydrocultuur ? De beste vind je bij Plantenbak shop. Het bemesten van een plant op hydrocultuur is zeer eenvoudig. Geef 2x per jaar dekseltje (van het 250ml potje) vaste hydrocultuur voeding. Deze voeding is een ionenwisselaar waarbij overbemesting niet mogelijk is.


Bij planten vanaf 160cm is het raadzaam om dekseltjes per keer te geven. Nuttigen van een dieet rijk aan groenten kan uw gezondhei het maakt niet uit of de groenten conventioneel of hydrocultuur geteeld verbeteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts