maandag 7 augustus 2017

Inzaaien gazon

De grootste collectie graszaden hier! Graszaden tegen de laagste prijzen. Meerdere aanbieders en soorten. Het grootste online winkelcentrum. Alle merken voor de laagste prijs.

Gras leggen of zaaien laat je doen door iemand met ervaring maak snel contact. Graszoden leggen of het gazon juist inzaaien ? Wanneer u een gazon gaat aanleggen heeft u twee keuzes. Ofwel u zaait het gazon in ofwel u legt graszoden. Maar wat is het verschil tussen deze opties?


Als je eenmaal een gazon zaaien hebt gedaan en het volledig hebt hebt aangeleg moet je het natuurlijk ook goed onderhouden. Een goede manier om je grasveld of gazon te voeden, is door een kunstmeststrooier te huren. Dit werkt als een soort kruiwagen, waarin je de kunstmest doet.

Het gazon groen houden betekent, het gazon voeden. Twee tot drie maal per jaar moeten we het gazon eens goed verwennen met een kwalitatieve gazonmeststof die de nodige voedingsstoffen langzaam vrijgeeft. Twee goede bemestingsrondes en één kalkronde zijn ideaal, kies de juiste meststof bij het juiste seizoen. Het soort gazon en de keuze van het type graszaad zal afhangen van hoe intensief u het gazon wil betreden.


De zaden van alle gazontypes bestaan uit een mengsel van verschillende soorten grassen. Hoe fijner het graszaadmengsel, hoe duurder de kostprijs. Een gazon zaaien in het najaar in stappen. In dit handige stappenplan leggen wij je precies uit hoe je het inzaaien van je mooie nieuwe gazon het best aan kunt pakken.


In makkelijke stappen heb jij zo een nieuw gazon aangelegd! In het begin groeit er veel onkruid in het gazon. Dit zal verminderen als je regelmatig maait.


Het meeste onkruid verdwijnt met het maaien. Methode van gras bijzaaien. Het bijzaaien van het gazon is vaak het gevolg van een gazon dat problemen heeft gekend.


De oorzaken van de kale plekken of een dunbezet gazon moet u eerst wegnemen voordat u begin met bijzaaien. Gazon opnieuw aan te leggen indien herstel niet mogelijk is. Soms is het hele gazon zo kapot of zijn de kale plekken zo groot geworden dat gras bijzaaien geen optie meer is.

Ook kan het voorkomen dat je snel gebruik wilt maken van je gazon en dan is zaaien zeker niet handig. Voor het inzaaien van kale plekken heeft u waarschijnlijk minder nodig, maar dit kunt u dan eenvoudig terugrekenen. Een dun bezet gazon bijzaaien vraagt om aanzienlijk minder graszaad per m². Met kg kunt u ongeveer m² gazon bijzaaien.


Het soort graszaad dat je gebruikt bij het inzaaien van een nieuw gazon , is bepalend voor de sterkte en vitaliteit. Bovendien heb je met een sterk graszaad minder last van mos en onkruid. Deze zal met speciaal gereedschap uw gras inzaaien en vervolgens adviezen geven over hoe u om moet gaan met uw grasveld.


Keuze 5: Moet er eerst een oud gazon worden vervangen. Zit er een oud gazon wat lelijk is geworden, dan moet dit eerst worden afgestoken. Als uw gazon bijvoorbeeld is uitgedund vanwege groeiende bomen die het gazon overschaduwen en water en voedingsstoffen wegnemen, moet u graszaden kiezen die geschikt zijn voor in de schaduw. U kunt er ook voor kiezen om de bomen terug te snoeien, waardoor het gazon meer zonlicht en regenwater krijgt.


Wil je een perfect groen gazon zaaien dan volg je volgend stappenplan best nauwkeurig. Lees ook onze tips voor het kiezen van de soorten gras. Nadat het gazon is ingezaai is het grootste deel aan de natuur.


Er is echter wel een aantal zaken waar u het gazon mee moet helpen. Hoe onderhoud ik mijn gazon ? Vul gaten en putten met grond of bodemverbeteraar, bijvoorbeeld Vivimus Gazon. Hark het zaad lichtjes in.


En natuurlijk water geven. Je kunt er ook voor kiezen om het gazon compleet opnieuw aan te leggen. Als er kale plekken in je gazon zitten kan je aan de slag met graszaad. Hoe haal je het maximale resultaat uit het (door) zaaien van je gazon ? Kijk naar de tuinvideo van Jurgen. Dit geldt voor zowel gras voor een nieuw grasveld of gazon én het doorzaaien van een bestaand gazon.


Vóór april is de temperatuur van de grond vaak nog te laag (te koud), waardoor het zaad niet of nauwelijks kiemt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts