donderdag 10 augustus 2017

Orchidee bloeit niet

Alle Stacaravans en Tenten van de Bekende Aanbieders Online Vergelijken en Reserveren. Bij LuxCamp Veilig en Eenvoudig online Boeken. Camping Orchidea: Vlakbij het Lago Maggiore. Heerlijk genieten van Italiaans ijs. Vergelijk het Totale aanbod Stacaravans van alle Aanbieders en Boek meteen Online.


Bekijk ons gehele klusaccessoires assortiment online.

Als je de plant wil verpotten, kies dan een pot die maar een beetje groter is dan de huidige, de plant doet het beter in kleinere potten. Ga ook speciale bark halen, zet een orchidee nooit in gewone potgron je plant zal wegrotten. Op de Japanse eilanden Tokunoshima en Amami-Oshima groeit een orchidee die nooit bloeit. De plant ontwikkelt wel bloemknoppen, maar die ontluiken nooit.


De orchidee bestuift zichzelf, in de knop. Door al die zorgen krijgt de orchidee ineens een ontzettende drang om zich voort te planten. Hij begint nieuwe scheuten aan te maken, die groeien uit tot nieuwe takken, die op hun beurt nieuwe bloemknoppen gaan maken.


Pas als de knoppen in volle bloei staan, kan de orchidee weer opgelucht ademhalen.

Een orchidee kan zo’n drie tot zes maanden bloeien. En daarna moet je ‘m zeker niet weggooien, want met wat liefde en aandacht kun je een orchidee opnieuw laten bloeien ! Hierdoor kun je het hele jaar door van de plant genieten. En echt, het lukt iedereen. We geven je een aantal tips.


Als een orchidee geen periode van koelere nachten ervaart, zelfs bij een binnen orchidee , dan kan hij weigeren knoppen te maken of te bloeien. Als je orchidee voor een raam staat, dan zal hij waarschijnlijk tot op zekere hoogte een natuurlijke temperatuurverlaging ervaren van buitenaf. Maar mogelijk is dit niet genoeg om een bloei op te wekken.


Deel Als je nog nooit eerder een orchidee hebt geha is het verzorgen van de plant in het begin een flinke puzzel. Indien jouw orchidee de knoppen laat vallen, dan heeft jouw orchidee waarschijnlijk in een koude omgeving gestaan en teveel water of te weinig licht gehad. Wij raden aan om orchideeën nooit beneden de vijftien graden te houden. Kou zorgt ervoor dat de wortels niet meer actief zijn en de knoppen eraf vallen. Het moet voor iedereen toch een uitdaging zijn om deze prachtige planten te zien bloeien.


Het komt er op neer dat Orchideeën niet meer zorg nodig hebben dan andere planten. De temperatuur is sterk afhankelijk van de soort die u wilt kweken. Je kunt alle typen orchideeën weer opnieuw laten bloeien.


Onze bijzondere orchideeën bloeien niet opnieuw aan dezelfde tak, maar moeten eerst een bulb (scheut) onderin aanmaken (ca maanden tot een nieuwe scheut volgroeid is) en dan ca. Zet de Cymbidium zo licht mogelijk weg.

Vanuit een nieuwe scheut geeft de orchidee weer een bloemtak, dit duurt gemiddeld zo’n acht tot twaalf maanden. Verpottip: Als de wortels van de Cymbidium gezond zijn, mag de orchidee in een grotere pot verpot. Denk nog maar eens aan het regenwoud en de leefomgeving van de orchidee daar.


Het substraat moet dus vooral luchtdoorlatend zijn. Ze zeggen wel eens dat een orchidee een moeilijke plant is, maar dat valt goed mee. Hoe je je orchidee het beste verzorgt om er zolang mogelijk van te kunnen genieten lees je hier. Merk je toch dat er iets mis is? Zien de bladeren er niet uit zoals zou moeten?


Wil je orchidee niet meer bloeien ? Tijdens de bloei kan je bij elke gietbeurt COMPO Orchideeën Meststof toevoegen aan het gietwater om de bloei te bevorderen en te verlengen. Ben je op zoek naar een eenvoudigere manier om je orchideeën te voeden? Je moet daar echter langzaam mee beginnnen want de meeste planten zijn dat niet gewend : ze krijgen maar een keer water en bijgevolg kunnen de wortels zoveel water ineens niet aan, maar langzaamaan leren de wortels weer water opnemen. Knip de takjes terug net boven het derde oog en hij zal daar weer een nieuwe scheut geven met nieuwe bloemen.


Na de bloei kun je hem verzorgen, zodat hij weer opnieuw gaat bloeien. Let er wel op dat de orchideeën niet in het water zelf staan, want dat beschadigt de wortels. Niet te veel voeding geven, wel veel licht maar niet in de zon.


Phalaenopsis deze orchideeénsoort bloeit over het algemeen het best.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts