maandag 28 augustus 2017

Passiebloem wintergroen

Passiebloem wintergroen

De passiebloemen in ons assortiment zijn wintergroen en winterhard. Sommige soorten kunnen wel wat minder goed tegen vrieskou. Zo bescherm je de wortels van deze planten optimaal. Schrik niet als de takken van je passiebloem ‘s winters invriezen. In zeer warme zomers produceert de plant na de bloei oranje-geel fruit.


Passiebloem wintergroen

Dit soort draagt witte, stervormige bloemen. Zijn bladeren zijn wintergroen. Beide soorten zijn redelijk winterhard. Standplaats, bloeitij wintergroen passiebloem Geef de passiebloem een warme en zonnige standplaats en zorg voor een bodem die vruchtbaar is en water goed doorlaat. De plant heeft steun nodig, denk aan een houten klimrek, bedrading, pergola.


Passiebloem of Passievrucht. Hieronder vind je de wintergroene klimplanten en de manier waarop je ze kunt toepassen op een rij. Klimop: perfecte combinatie met gaaspaneel, schutting of muur. De wintergroene klimop wordt vaak gebruikt om een gaaspaneel of schutting om te toveren in een groene erfafscheiding. Zet je de klimop tegen een gaaspaneel aan?


Passiebloem wintergroen

Hij bloeit overvloedig en lang van juni tot november. Ook is hij bijna wintergroen , want het blad kan in zachte winters tot ver in december blijven zitten. Deze passiebloem bloeit van juni tot oktober, met grote, geurende, stervormige, witblauwe bloemen, met lichtblauwe en violetkleurige filamenten in het centrum.


Deze wintergroene soorten zijn geschikt voor ieder tuintype: van kleine stadstuin tot landgoed kunt u genieten van de vroeg bloeiende Clematis soorten die ook in de winter hun mooie blad behouden. Wintergroene Clematis heeft, net als de bladverliezende soorten, steun nodig om omhoog te kunnen groeien in een pergola, betonhek of schutting. Gratis bezorging vanaf 5- Deskundig advies van specialisten. De standplaats kan zowel zon als schaduw zijn.


Passiebloem wintergroen

De Hedera is het hele jaar mooi groen en is goed winterhard. Groenblijvende en wintergroene planten bij Tuincentrum. Aan deze soorten verschijnen ook de oranje eivormige vruchten. Ze zijn eetbaar wanneer ze rijp zijn, maar echt lekker zijn ze niet. Hoe beschutter de standplaats, hoe meer blad er aan de plant blijft.


Knip de takken af die dood zijn, bevroren of zwak aandoen en haal takken weg die te dicht op elkaar zitten of door elkaar heen groeien. De bloemen komen op de takken die in het huidige jaar zijn gevormd. De volwassen hoogte van deze heester is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr.


Klimplant, heeft een opvallende bloeiwijze. Bij gebruik langs een schutting of andere afscheiding is het aan te raden planten per strekkende meter te gebruiken om een mooi vol resultaat te bereiken. Er zijn verschillende vroegbloeiende Clematissen, ook die daarnaast wintergroen zijn trouwens. De bloeiperiode van passiebloemen loopt van juli tot en met september, maar ze zijn het hele jaar door wintergroen. Om de sierlijke en decoratieve uitstraling te behouden moet je de passiebloem onderhouden.


Snoeien is niet echt nodig, maar wordt hij te groot dan kan je het , het beste in het voorjaar doen. Dus nu lekker laten zitten en is het voorjaar dan maakt het niet uit hoe hoog of laag je hem afknipt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts