maandag 21 augustus 2017

Azalea winterhard

Zwembaden met de coolste glijbanen. Boek nu een vakantie vol waterpret! Genieten op een luxe camping? Kurhotel Azalee , Bad Wörishofen. Vergelijk nú online, vanaf € 49.


Met een bloeiende Azalea is het volop genieten.

De bloemen laten zich vanaf mei zien en geven de tuin een betoverende sfeer. Maart is een uitstekende maand om de. Voor de winterharde Azalea Japonica ( Obtusum ) hebben we geopteerd om alles te telen in een boomcontainer ( is een 5° graden pot ) van liter, in een tweejarige. Zij zijn met name geschikt vanwege hun uitbundige bloei! Pontica Azalea ’s zijn bijzonder winterhard , groeien betrekkelijk snel en hebben kleine, dichte bloeiwijzen in alle kleuren tussen lichtgeel en donkerkarmijnrood.


De sterke winterharde buitenazalea, bladverliezende azalea. Azalea is een winterharde plant die het liefst op een plekje in de tuin met halfschaduw, omdat daar de grond meestal wat vochtiger is. Plant de Azalea diep: het gat in de grond mag tweemaal de omvang en diepte van de kluit hebben.

De tuinplant is echter ook zeer geschikt om in bakken op het terras te zetten. Azalea kopen en bestellen doet u bij het Online Tuincentrum Boskoops. Deze heesters kopen van gecertificeerde kwekers uit Boskoop. Verschillende kleuren en soorten van deze voorjaarsbloeier kunnen in alle tuinen.


Ons advies is om deze heester in de volle grond te planten. De azalea mollis en de Knaphill zijn in de winter kaal en hebben daarom minder te lijden van de vorst. Bovendien hebben vele niet alleen fraaie herfstkleuren, maar ook een bronzen blad. Bekende rassen zijn ‘Coccinea Speciosa’ (oranjerood), ‘Pallas’ (geraniumrood) en ‘Ignea Nova’ (karmijnrood).


Rustica Azalea ’s hebben als kenmerk gevulde bloemen. Winterharde potplanten zijn planten die ook in de winter in potten gehouden kunnen worden. Reserveer online, laagste prijzen. Het is een laagblijvende Azalea die u niet hoeft te snoeien. Azalea Mollis is winterhard en kan wel anderhalve meter hoog worden.


Het zijn prachtige heesters voor tuinen in de halfschaduw met een licht zurige bodem. Als de aarde in uw tuin niet echt zuur is, kunt u in het plantgat wat Azalea of Rhododendron aarde toevoegen. Maak het plantgat 3x zo groot en vul het op.


Over het algemeen zijn het makkelijke planten, zeker als U ze met zorg hebt aangeplant!

Hoe beter u dat hebt gedaan, des te beter groeien en bloeien deze tuinjuwelen! Bouwstenen voor je tuin, dat zijn ze. Vaste planten sterven in het najaar boven de grond af, maar komen in de lente groter en krachtiger dan ooit terug. Meng daarom bij het aanplanten een flinke hoeveelheid turf door de aarde, de heester zal u belonen met fraaie bloemen.


Voor in de tuin zijn de Azalea japonica’s of Rhododendron obtusum-soorten geschikt. Sommige bloeien al in februari-maart, andere in april-mei en zo zorgen ze dus al heel vroeg in het jaar voor een fijne kleurinjectie. Hun enkele of dubbele bloemen zijn wit of roodkleurig, van zalmroze tot roodpaars. Elk jaar vroeg na de winter straalt de winterharde groenblijver de zomer tegemoet.


Met de verkrijgbaarheid in veel verschillende vormen zit het helemaal snor. We leveren wel soorten, dus keuze zat! Wij zijn gepassioneerde bloemstylisten met heel veel liefde voor het vak en voor mooie bijzondere bloemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts