vrijdag 18 augustus 2017

Korf stenen

Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Bij Gabinova begrijpen wij dat iedere tuin anders is. Daarom kunt u uw schanskorven bij ons helemaal aanpassen aan uw eigen smaak. Kies zelf de maat, de stenen om de korven te vullen en maak het geheel helemaal af met verschillende accessoires, zoals sfeervolle lampen of een prachtige waterval.


Steen- en schanskorven worden steeds vaker toegepast in de particuliere tuin.

Wij hebben de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan met het leveren van korven en stenen aan particulieren in Nederland en België. Ontwerp gemakkelijk zelf uw steenkorven op maat bij Gabinova en geniet snel van de sfeer die uw nieuwe korven met zich mee brengen in uw tuin! Door de korven zelf te ontwerpen met onze ontwerptool, bent u er zeker van dat de korven in uw tuin passen.


U vult eerst de gewenste lengte, hoogte, diepte en het aantal korven in. Vervolgens kiest u de soort stenen. De korven worden op hun beurt over deze palen gezet.


Door de schanskorven op te vullen zijn de palen niet meer zichtbaar.

Als opvulling gebruikt men meestal natuursteen zoals breuksteen of losse keien. Denk maar aan Basalt, Grauwacke, Doornik, Yellow Sun, Ardenner Roo Icy Blue, … Natuurlijk hoef je je niet te beperken tot natuursteen. Ook glas, hout, keramiek, gerecycleerd materiaal, … is mogelijk.


De enige beperking is de diepte van de korf. Een steenkorf mag niet te ondiep zijn omdat hij anders niet stabiel staat. De korf moet vanzelfsprekend ook diep genoeg zijn om de stenen mooi te kunnen stapelen en om doorkijk te vermijden. Grote stenen passen niet in smalle korven. Een erkende tuinaannemer zal je hierin perfect kunnen adviseren.


In de webshop van Gabinova vindt u een zeer ruim aanbod stenen voor schanskorven. Onze breukstenen zijn verkrijgbaar in verschillende tinten, maar ook met een bijzondere tekening van grillige witte lijnen, zoals bij alpenstenen en doornikse breukstenen. Lavagesteente zorgen door de roestbruine kleur voor een warme sfeer.


Door deze sortering nog een keer te breken, en dan vervolgens uit te zeven ontstaat er split, bijvoorbeeld de maat 4-mm of 8-mm. Keien bijvoorbeeld gletsjerkeien worden gewonnen uit de grond of rivier, door water en zandstromen worden deze stenen rond of afgerond. Bij lage korven kan men een shovel gebruiken, maar bij hogere korven moet het opvullen manueel gebeuren.


Dat gebeurt aan de hand van hardhouten of metalen palen die in de grond of een betonnen ondergrond worden verankerd. Door een goede opvulling zullen de steunpalen in het midden niet meer zichtbaar zijn.

Een leuk voordeel aan schanskorven is dat je de precieze opstelling van de korven helemaal zelf kan bepalen. Breukstenen zijn erg geschikt om steenkorven mee te vullen. Gabion levert diverse soorten en maten, waardoor er voor ieder wat wils is. Heeft u schanskorven smaller dan cm? Houdt er dan rekening mee dat niet iedere schanskorf steen hierin past.


De Como steenkorven zijn vervaardigd uit staaldraad en achteraf verzinkt. Dit geeft een decoratief effect en heeft men een natuurlijke afscheiding. Ze kunnen ook gevuld worden met aarde tussen worteldoek t. Nu kunnen de stenen in de korf. Kies stukken die groter zijn dan de mazen van het gaas.


Ook weer niet te groot, want dat geeft teveel kieren. Dek de korf aan de bovenzijde af met een passend stuk gaas en bevestig met ringen. Als je zelf een schanskorf van twee meter hoog maakt, zal dat per meter ongeveer €3kosten.


Bekijk alles met schanskorven! Stenen geschikt voor schanskorven. Nieuwe en tweedehands Tuin en Terras artikelen kopen en verkopen doe je via Marktplaats. Tuinmeubelen, grasmaaiers, haardhout. Met deze 17cm brede korven kunt u eenvoudig een mooie smalle afscheiding creëren.


Gemaakt van Duitse kwaliteits gaaspanelen met keuze uit een ruim assortiment breukstenen. Wij leveren uw korven volledig voorgemonteerd af. Verkrijgbaar in standaard afmetingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts