donderdag 10 augustus 2017

Soorten coniferen tuin

Ook coniferenhaag inplanten. Landelijk bezorgen, Grote maat. Van tuinhout tot sierbestrating! Deze heesters zijn geschikt voor toepassing in iedere tuin. Daarnaast heeft u er jaren plezier van.

Verschillende soorten coniferen Zoals al eerder gezegd zijn er dwergen en reuzen onder de coniferen , maar er zijn ook veel soorten die daar tussen in zitten. In de gemiddelde tuincentra worden ze echter allemaal aangeboden, dus het is wel zaak je goed te laten informeren alvorens tot een aankoop over te gaan! Alle soorten coniferen zijn winterhard en geschikt om in een haag te plaatsen.


Het is dus een kwestie van persoonlijke smaak. Welke conifeer staat mooi in uw tuin ? Een smalle, grote of snelgroeiende conifeer ? Of een gele of blauwe conifeer ?

Grofweg kunt u ons assortiment onderverdelen in de soorten Thuja en Chamaecyparis. Bij conifeer wordt meestal gedacht aan de Thuja, Chamaecyparis of Cupressus, maar de conifeer behoort tot de naaldbomen. Kenmerkend van coniferen is dat ze ‘kegels’ dragen.


Sommige kegels lijken wat op vruchtjes, zoals van de Taxus – ook een. Bekijk meer ideeën over Snelgroeiende bomen, Venijnboom en. Om een mooie strakke gevulde plant te krijgen is het noodzakelijk om de conifeer (haag of solitair) minimaal 1x en liever 2x per jaar te snoeien. Buiten een mooiere plant krijgt u dan ook wat grip op het uitgroeien van de plant.


Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. De Thuja Brabant is een iets fijnere coniferen soort. De structuur is fijner en de kleur is lichtgroen. Hij is iets minde populair, en ziet ze dan ook een stuk minder in de Nederlandse tuinen. Toch is het wel een groenblijvende conifeer die jou het hele jaar door privacy in je tuin kan geven.


Een conifeer kun je het beste planten tussen Oktober. Zo heeft de conifeer een goede invloed op de kwaliteit van de lucht. Voor alle coniferen geldt dat snoeien belangrijk is voor de ontwikkeling van de plant.


Deze groenblijver is – met zijn duidelijke vorm en kleur – bovendien een herkenbaar element in de tuin.

Ga aan de slag met verschillende vormen en creëer een spannend lijnenspel. Bovendien krijgt je tuin zo een chique uitstraling. Ga uit van soorten coniferen die door de kweker al in een bepaald model gesnoeid zijn want zelf in een bepaald model snoeien, vereist toch wat vakkennis.


In dit artikel vindt u per coniferen soort een korte opsomming van planteigenschappen. De meest voorkomende haagconiferen soorten vindt u hieronder. Wij laten u zien welke coniferen soorten er allemaal zijn. Populaire coniferen soort : Thuja.


Een van de populairste soorten coniferen is de Thuja. Deze haagplant wordt ook wel de Levensboom genoemd. Een Thuja-haag brengt veel privacy en beschutting in de tuin. De thuja occidentalis ‘Holmstrup’ bijvoorbeel is een conifeer die je ook prima als solitair of vormboom kunt toepassen.


Het planten van een coniferenhaag. In onderstaand overzicht zie je per hoogtemaat hoeveel coniferen je nodig hebt per strekkende meter. En precies deze eigenschap maakt bepaalde soorten zo geliefd als haagplant.


Op onze website vind je dus verschillende soorten coniferen. En hoewel bepaalde soorten best rap kunnen groeien, kan het natuurlijk altijd zijn dat je niet wilt wachten tot je coniferenhaag volgroeid is. Coniferen als kant-en-klaarhaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts