dinsdag 29 augustus 2017

Kaffir limoen

Kaffir limoen of djeroek limo, het kleine, groene citrusvruchtje. Waar koop je kaffir lime, hoe gebruik of bewaar je het? Deze dikke, glanzende groene blaadjes geven een unieke frisse, aromatische smaak aan heel veel gerechten. Furanocoumarins are known to cause phytophotodermatitis, a potentially severe skin inflammation.


Onze kaffir limoenblaadjes of Djeroek poeroet zijn de gedroogde blaadjes van de kaffir limoen.

Deze kaffir limoenblaadjes zijn 1 zuiver en vrij van toevoegingen. Kaffir Lime Leaves is jaarrond verkrijgbaar en kan tot zeven dagen bewaard worden tussen 2° en 7°C. U kunt dit product direct gebruiken, want het wordt schoon en hygiënisch geteeld. Een of meer blaadjes in hun geheel meestoven in curries en soepen.


Hij maakt een gerechtje voor bij het bier: salade van zalm en kaffir. Hier staat de bierbrouwerij van Tommie Sjef Koenen, een 23-jarige student. Inclusief verkoopadressen!

Het wordt ook wel citroenblad genoemd. Limoenblad is donkergroen van kleur en groeit aan de Kaffir , een struik uit Zuidoost Azië. Ze lijken op limoenen , maar dan met een geribbeld uiterlijk.


Uiteraard kon ik het niet laten om twee exemplaren mee te nemen, dat moest ik gewoon proberen. Voordat je nu afhaakt omdat je denkt dat dit recept alleen met kaffir limoen gemaakt kan worden: deze taart is net zo lekker met gewone limoenen. Het geeft de frisse smaak van limoen aan allerlei soepen en stoofgerechten, bijvoorbeeld met kip en vis. Hele blaadjes, goede kwaliteit. Land van herkomst: Thailand.


Niet weg te denken in de aziatische keuken en nu ook eindelijk vers om zelf te plukken in Nederland! Levering omvat: cm-pot, ca. Chilisaus, om erbij te serveren. Als voedsel gebruikt men de papeda net als de limoen. Het sap, de geraspte schil en hele gekookte vruchten gebruikt men als zeep en shampoo.


Thaise viskoekjes met kaffir limoen recept 1. De gedroogde en gestampte bladeren van de plant gebruikt men als kruiderij.

In gerechten met vis kan je korianderblad het beste vervangen door dille. Ook het bla daun jeruk purut, geeft een heerlijk geur en smaak. Combava blaadjes of Kaffir Limoenblaadjes - Le Comptoir des Epices.


Verse kaffir limoen en -blaadjes koop je bij de meeste toko’s (koelvak) en Aziatische supermarkten. De Combava of kaffir limoen is een kleine limoen die groeit in het klimaat van de Indische Oceaan. De Combavablaadjes of kaffir limoenblaadjes hebben een frisse geur en smaken naar limoen. De kaffir limoenblaadjes worden heel veel in de Indonesische en Oosterse keuken gebruikt.


Kaffir Limoen wordt soms aangeduid met andere namen zoals Leech Limoen , Mauritus Papeda of Porcupine Sinasappel. Deze kruidsoort werkt als appetizer. Ruik aan deze kruiden en je bent in Thailand. De bladeren en schil bevatten olie.


Heerlijk geurend om je maaltijd extra smaak te geven. Probeer ook eens thee te trekken met gedroogde kaffir limoenblaadjes. Grow the fragrant lemon-scented leaves of Kaffir Lime, which are used in culinary cuisine throughout Southeast Asia. Learn how to prune to maximize leaves and work to contain the plant into a manageable specimen. Also, Kaffir Lime’s fruit, is an unusual gnarly, bumpy fruit that produces oil used in hair products.


Kleinere kaffir lime planten zijn eenvoudiger om gezond te houden dan boompjes. Plant de citrusplantjes in potgrond geschikt voor citrusbomen, meestal is dit een Mediterrane potgrond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts