vrijdag 25 augustus 2017

Vijgenstruik

Vijgenstruik snoeien Ga naar meest recente reactie. Beste tuinvrienden, Kan iemand mij eens vertellen wanneer en hoe een vijgestruik mag gesnoeid worden. Een franse vijg die zeer goed geschikt is voor ons klimaat.


Op een warmte plaats, en met een goed jaar, kunt u hier soms zelfs twee keer vijgen van oogsten. De vijgenboom is een makkelijke plant voor je tuin.

Lees de tips om een vijg in de tuin te planten. Zo geniet je altijd van een lekkere vijgen oogst. Wil je een vijgenboom snoeien? De natuur, en zeker die bij ons in de winkel, is er voor iedereen. Daarom ontvangen wij jou met plezier en word je met toewijding verder geholpen.


Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen. Bij het snoeien haalt men het dode hout uit de struik en verder worden nog takken weggesnoeid om de plant in zijn bekervorm te houden.

De snoei van de vijgeboom wordt best toegepast vanaf eind november tot januari als alle bladeren er zijn afgevallen. Te laat snoeien kan de vijgenstruik gaan doen bloeden. Voor al uw producten en vragen over olijfbomen, vijgenbomen en potten en bakken voor in de tuin en binnen. Koop geen planten die afkomstig zijn uit Zuiderse landen.


Ze groeien hier wel, maar geven meestal geen rijpe vruchten in ons koeler klimaat. Petra wij hebben al zeker jaar een vijgenstruik. Dit zijn de vijgen die niet meer rijp zijn geworden en die blijven er echt aanhangen hoor.


Bij erge vorst dekken we de onderkant af. Maar dan spreek ik over zeker min. Een vijgenstruik met een omvang van meter kan die nu nog gesnoeid worden? Wilt u een vijgenstruik kopen?


Dan kunt u bij ons kiezen uit twee rassen. Een mooie vijgenstruik geeft uw tuin een exotische aanblik. Omdat er in Griekenland en Zuid-Frankrijk veel vijgenbomen groeien herkennen we ze vaak als mediterraans gewas.


Veel mensen krijgen er dan ook een vakantiegevoel van. Een aantal lezers gaven ook de tip om een aflegger van de vijgenstruik te maken.

Als je een vijgenstruik met takken laag bij de grond hebt kun je die takken omlaag buigen tot op de grond. Bedek ze vervolgens met aarde. Leg er desnoods een steen op als de tak de neiging heeft om weer om hoog te buigen.


Deze niet-Nederlandse boom wordt direct geleverd vanuit Zuid-Europa en zijn winterhard. Mits een goede standplaats en beschutting kan de plant in juni en september eetbare vruchten geven. Oorspronkelijk is de plant afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. De olijfplant is wintergroen.


De op deze pagina aangeboden vijgen zijn allemaal struiken. De vijg staat graag in de zon op een goed gedraineerde plek. Kan tot -graden vorst verdragen in de volle grond. In een kuip is het verstandig om de vijgenstruik vorstvrij te overwinteren. Je kunt een vijg of vijgenboom op verschillende manieren snoeien.


Een boom, een struik, kijk maar. BEKIJK ONZE NIEUWE TUINMANIERENSHOP. Vijgenbomen zijn gewoonlijk gemakkelijk te verzorgen voor zover het snoeien betreft. In zijn eerste en tweede jaar moet een vijgenboom flink.


De vruchten van de vijgenboom worden vers of gedroogd gegeten. Ze hebben laxerende eigenschappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts