dinsdag 31 mei 2016

Afwatering terras

Extra voordeel op kunststof afvoergoten met rooster. Nu bestel morgen in huis. Alle tuinartikelen shop je online. De beste keuze tegen lage prijzen! Zo houdt u uw voeten droog: afwatering.

De eerste stap, en wat u ongetwijfeld weet, is het leggen van uw terras onder afschot richting het gras of borders. Hier kan het water dan opgevangen en afgevoerd worden, eventueel met behulp van afvoerputjes of afvoergoten. Voor een goede afwatering in de tuin is het belangrijk een goed systeem te hebben. Een simpele goot zal een groot verschil maken in de waterafvoer van uw tuin of uw terras.


Je juiste afwatering voorkomt waterproblemen in uw tuin. Levering van een enorm assortiment afwateringsgoten en putten goedkoop en uit voorraad. Bij het tegelen van een terras of het aanleggen van een nieuwe bestrating in de tuin of oprit is het zorgen voor een goede afwatering erg belangrijk.


Bij Praxis koop je voordelig en eenvoudig alles wat je nodig hebt om onder ieder type bestrating overtollig water snel weg te laten lopen zoals een infiltratieput, afvoergoot en regenwaterbuffer.

Afwatering en regenafvoer terras of sierbestrating. Blijft er water staan op je terras ? Om overtollig regenwater van je terras of oprit af te voeren, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede afwatering of drainage. Het water wordt over de volledige gootlengte opgenomen en afgevoerd. Zo heeft u dus nooit meer last van hinderlijke plassen of zelfs verzakkingen van uw terras.


U zoekt een oplossing voor uw hemelwaterafvoer? Bij Gadero hebben wij een ruim assortiment aan afwateringsproducten en drainage. Bestel hier uw sierbestrating samen met goten voor regenwater, hemelwaterputten, Hydroblob wateropvang, drainagebuizen en meer accessoires om de waterafvoer van een terras ten alle tijde goed op orde te hebben.


Graaf het gedeelte uit waar je de goten gaat plaatsen. Leg ze in gestabiliseerd zan en zorg dat de goten tot mm lager dan het terras liggen. Op deze manier krijg je een ideale afwatering. De klussen ‘Rond terras met klinkers aanleggen’, ‘Grindpad aanleggen’ en ‘Klinkers en sierkasseien leggen’ kunnen hulp bieden bij deze stap.


Uw tuininrichting is niet compleet zonder goede afwatering. Want uw tuin heeft water nodig, maar teveel water is juist niet goed. Daarbij wilt u de doorloop naar binnen en het terras vrij houden van wateroverlast.


Steeds meer tuinen hebben een ruim terras om lekker van de tuin te genieten.

Intensieve en langdurige regenbuien kunnen in uw tuin wateroverlast veroorzaken. Alle producten voor een goede afwatering van uw tuin. Terras afwatering zorgt ervoor dat u wateroverlast in uw tuin voorkomt.


Als je dan toch deze werkzaamheden plant, best ook de afwatering waar Raphaël het over heeft op de juiste afwatering aansluiten. Als het terras naar de tuin afwatert, is alle afvoer aan te sluiten op het de hemelwaterafvoer. Als het afwatert naar de woning en het is een open terras , dan ook op de hemelwaterafvoer.


Wanneer het regenwater niet goed wegstroomt van het terras , worden de fraaie tegels door waterplassen vies en vlekkerig. Een goede afwatering is noodzakelijk om deze wateroverlast tegen te gaan. Tegenwoordig zijn er voor elke tuinliefhebber eenvoudige en praktischge oplossingen. Het is niet alleen nuttig om hemelwater af te voeren, maar heeft als bijkomend groot voordeel dat je ook snel van je ku. Een terrasafwatering is een must.


Ze vangen niet alleen hemelwater op, het terras reinigen wordt kinderspel met een eenvoudige aftrekker. In de tuin- en landschapsarchitectuur zien we de afwatering meer en meer voorgeschreven als stijlvol overgangselement tussen de diverse bestratingen die de moderne tuin aankleden: blauwe hardsteen, graniet, kleiklinkers, dolomiet, grin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts