woensdag 18 mei 2016

Wat is een branche

Dé Webwinkel voor Sportvissers. Een branche wordt vaak verward met een bedrijfstak. Een bedrijfstak is ook een groep van bedrijven die actief is op hetzelfde gebie maar deze bedrijven bevinden zich op dezelfde hoogte in de bedrijfskolom.


Deze branches zijn ondeling nog onder te verdelen gespecialiseerde bedrijven. Bijvoorbeeld de branche onroerend goe is onder te verdelen in bedrijfsonroerendgoed en woningen.

Het is een naam voor alle bedrijven die werken in een bepaalde categorie diensten en producten, zoals de horeca. In een branche zitten dus alle bedrijven die zich met hetzelfde bezighouden. Zo is de bouw een branche , maar bijvoorbeeld ook de kinderopvang.


Het is een benaming voor alle bedrijven samen die actief zijn in een bepaalde categorie producten of diensten. Voorbeelden zijn de bouw, automotive, visverwerkende industrie en horeca. Alle diensten die horen bij hotels, restaurants en cafés vallen onder de term Horeca.


In de branche Horeca zijn er veel soorten bijbanen voor studenten te vinden.

Een nieuwe branch aanmaken is zo snel en eenvoudig als bytes naar een bestand schrijven (karakters en een harde return). Dit is in scherp contrast met de wijze waarop de meeste VCS applicaties branchen , wat vaak het kopiëren van alle projectbestanden naar een tweede map inhoudt. Om de collectieve belangen van bedrijven in een branche te behartigen is per branche vaak een brancheorganisatie in het leven geroepen. Albert Hein valt onder de sector profit en de branche Handel en specifiek detailhandel. Dat is in het Engels Retail.


Het door elkaar gebruiken van Nederlandse en Engelse begrippen is gebruikelijk, maar wel lastig. Welke branches zijn er in Nederland en in welke branche hoort je bedrijf? Hier vind je een overzicht van alle branches. Een handige lijst bij je aanmelding!


Om in aanmerking te komen voor toetsingsvrijstelling moet u vallen onder de branche van het betreffende instrument. Weet u niet onder welke branche uw bedrijf valt? Toch is maar de helft van de Nederlandse ondernemers lid van een brancheorganisatie.


Zo is er bijvoorbeeld de zorgsector, of de bankensector. Een sector wordt in de volksmond ook vaak branche genoemd. De namen sector en branche worden vaak uitwisselend gebruikt, waarmee dan hetzelfde wordt.


Volgens onze gemeente valt een kapsalon onder detailhandel, ik heb namelijk een omgevingsvergunning aangevraagd om een salon te vestigen in een pand op het industrieterrein met bestemmingsplan bouw, en de vergunning is geweigerd omdat een kapsalon onder detailhandel valt en dat wil de gemeente niet op het industrieterrein.

Bekend voorbeeld is de Amerikaanse Greystone Bakery. Dit is een succesvolle bakkerij die is opgericht om kansarme werkzoekenden een baan en opleiding te bieden. Ondernemers hebben deze trend al opgepikt. Wat valt er onder de Leisure branche op deze site? Kies de branche van je werkgever.


Het is de bedoeling dat je de branche kiest waar je werkgever in actief is, niet de branche die jouw beroep vertegenwoordigd. Bijvoorbeeld: als je secretaresse bent bij een onderwijsaanstelling, dan valt je werkgever en dus je recensie onder de branche ‘onderwijs’ en niet bij secretaresse gerelateerde branches. De koplopers in de branche nemen dit mee in hun businessmodel en kunnen daardoor actiever medewerkers aan zich binden. Digitalisering heeft grote impact op de uitzendbranche.


Steeds meer vraagstukken bij bedrijven hebben een digitale component. Hierdoor is meer behoefte aan personeel met IT-vaardigheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts