donderdag 26 mei 2016

Bladhoudende beuk

Bestel nu eenvoudig online. Kies uit Groene Beuk , Rode Beuk of de Haagbeuk. Of neem contact met ons op. Vergelijk hagen op Beslist. Beukenhaag bladhoudend in de winter.

Doordat wij grote aantallen kweken zeer scherp in. De maten die wij hier aanbieden zijn allemaal plant maten. Let op Staffel korting van Toepassing ! Fagus sylvatica (Groene beuk - bladhoudend ) aantal. De stam van de beukenboom is grauw en kan aan de schaduwkant wat groen verkleuren door de algen of mossen die erop groeien. Meestal is de schors van een beuk mooi gla maar soms zie je ook (oudere) beuken met wat meer groeven in de schors.


Bij aanplant van een beukenhaag is het goed om Topstart te gebruiken, dit is een speciale bodemverbeteraar met schimmels die zorgen dat de beuken sneller en beter inwortelen.

We hebben weer volop beukenhaag leverbaar. Rode en groene bladhoudende beuken. Mooie volle goed vertakte beuken met een goed wortelstelsel. Leverbaar in diverse maten. Deze maat is te bestellen.


Het voordeel van rode beuk is, net als bij groene beuk , dat deze zijn bladeren tijdens de wintermaanden behoud. Haagplanten vind je in verschillende soorten, groottes en planttypes. Eerst en vooral moet je voor jezelf uitmaken welke haag je wenst. Naast de bladverliezende en bladhoudende soorten zijn er ook soorten die als ‘half-wintergroen’ kunnen worden omschreven of soorten die een deel van het verdorde herfstblad behouden tot in de lente. De Bladhoudende Lei- beuk heeft geen echt sierwaarden.


Later in het jaar komen in de bomen de zogeheten beukennootjes. Bomen die net verplant zijn of slecht groeien hebben moeite met hun blad vast te houden in de winter. Groenblijvende bomen geven structuur aan de wintertuin. De groene beuk in leivorm is leverbaar in verschillende hoogten en dikten.


Veel soorten zijn in vorm te snoeien, doe dit in de periode van maart tot en met september. In de winterperiode lopen ze mogelijk vorstschade op.

Zoals al in het vorige antwoord is aangegeven, groeit een bladverliezende leiboom (stukken) sneller dan een bladhoudende leiboom. Leibomen kopen uit onze kwekerij doet u op Bomenenzo. Voordat een groenblijvende leiboom aan een zijde een breedte heeft van meter, bent u echt jaren verder.


Het blad van de beuk heeft een lichte glans en de kleur is iets donkerder dan het blad van de haagbeuk. De leibeuk is vooral gekend om zijn bladhoudende eigenschappen. De beuk wordt soms verward met de leihaagbeuk. Een mooie afscherming van uw tuin. Prachtige leiboom van groene bladhoudende beuk , ofwel een leibeuk Fagus Sylvatica.


Houdt in de winter het bruine wordende blad vast en is groen gekleurd in het voorjaar tot en met het najaar. Forse hoogte van maarliefst meter en een stamomtrek van tot cm. In onze tuinplanten webshop hebben we verschillende soorten haagplanten te koop. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze tussen bladhoudende hagen en bladverliezende hagen. Zoals de naam al doet vermoeden behoudt de bladhoudende haag in de winterperiode zijn blad en heeft u het hele jaar door een goede afscheiding.


De hoogte van de beuk is berekend als de haag is geplant! Wij adviseren de beukenhaag tweemaal per jaar te snoeien, zodoende houdt u een mooie dichte haag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts