donderdag 19 mei 2016

Lavender olie

Bespaar tot wel via kiesproduct. Door de antioxidante, antimicrobiële, kalmerende en antidepressieve eigenschappen wordt lavendel olie al eeuwenlang in overvloed gebruikt voor zowel cosmetische als therapeutische doeleinden. Egypthenaren gebruikten lavendel olie voor het mummificeren en als parfum. Een paar druppels olie op de won doet de wond sneller helen en voorkomt infectie.


Door een paar druppels aan je schoonmaakmiddel toe te voegen, heb je een antibacteriële reiniger.

Ook oregano olie is antibacterieel. Vliegende insecten –waaronder de irritante mug- hebben een gloeiende hekel aan de geur van lavendel. De bloemen van lavendel bevatten veel etherische olie , voor kg lavendelolie is 1a 1kg lavendelbloemen nodig (dit is wel afhankelijk van de soort). Het is één van onze meest populaire producten en uitermate geschikt voor beginners. Deze olie mag in geen enkele collectie ontbreken!


Gebruik de etherische olie niet onverdund. Etherische olie (ook wel essentiële olie genoemd) is een uniek geschenk uit de natuur.

Wrijf de olie op de onderkant van je voeten of verstuif de olie naast je bed. Al in de oude beschavingen van Egypte, India en China kende men de kracht van essentiële oliën. De in de Provence geteelde lavendel geeft een olie met dit relatief hoge percentage linalylacetaat.


Men naaide lavendel in de voering van petten met als doel een meer heldere geest te behouden. Wanneer je thee drinkt van lavendel , zal je dromen over je toekomstige liefde. Agoda Laagste Prijs Garantie. Design Ultrasoon Aromaverstuivers, Aromatherapie, Aromadiffusers.


Binnen de aromatherapie wordt lavendel gezien als de meest veelzijdige olie. Zo is lavendel helend bij wondjes, verzachtend in de huidverzorging, licht verdovend bij pijn, ontspannend bij alle vormen van verkrampingen, insecten- en parasieten-verdrijvend en regulerend bij gespannenheid. Deze etherische olie kan gebruikt worden om mee op te gieten in de sauna of ze kan worden toegevoegd als geur en een ontspannende werking te geven aan een massage olie. De olie wordt in de geschiedenis naast vele andere toepassingen beschreven als bestrijder van vermoeidhei gewrichtsklachten en koude.


Toen de olie in de 19e eeuw populair werd als parfum raakte deze echter op de achtergrond door het succes van de synthetische. De lavendel olie werkt synergetisch, wat inhoud dat als je een druppel lavendel toevoegt aan een mengel van verschillende etherische oliën de werking wordt versterkt. Spiritueel: Brengt de hogere en lagere chakra’s in evenwicht. De lavendelolie heeft affiniteit met het 3e chakra en zorgt ervoor dat hevige emoties worden gekalmeerd.


De olie is volgens een traditionele wijze (stoomdistilatie) verwerkt en kan zowel in- als uitwendig worden gebruikt.

De etherische lavendelolie en een hoog percentage natuurlijke, intensief verzorgende plantenoliën maken je huid weer zacht en soepel. Soorten van het geslacht lavendel worden gekweekt om de lavendelolie die geëxtraheerd kan worden uit de paarse bloemen. Lavendel beschikt over vele eigenschappen.


Daarnaast wordt lavendelolie bijvoorbeeld gebruikt in de aromatherapie. Ook kunnen lavendelkorrels in zakjes in kledingkasten worden gelegd. Ontspannend en versterkend. Kan in het aromalampje gebruikt worden als rustgever en heeft ook slaapverbeterende kwaliteiten.


Maar nooit te veel gebruiken want anders wordt de olie stimulerend in werking. Insecten houden nadrukkelijk niet van lavendel. Doe rechtsreeks een druppeltje olie op de zere plek.


Oleum lavenadulae bij insectenbeten. Wanneer we lavendel olie gebruiken voor medicinale doeleinden dan kunnen we er bijvoorbeeld bacteriën mee doden. We kunnen de etherische olie van lavendel ook gaan gebruiken om spierpijn te behandelen. Zelfs tegen winderigheid of tegen insectenbeten kan de etherische lavendelolie ingezet worden. Rekening houdend met variabelen die van invloed kunnen zijn op de olieproductie zoals soort (variatie van L.angustifolia in dit geval), het weer voorafgaand aan de oogst van de lavendel etc.


Veel mensen hebben ook wel een lavendelplant in de tuin of op het balkon staan. Waarom niet een keer je eigen lavendel olie maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts