vrijdag 17 juni 2016

Overlast meeuwen

Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden. Vooral van mei tot en met augustus veroorzaken meeuwen overlast. Ze leven in groepen waardoor de overlast nog erger wordt.


Geen vrijliggend afval, geen overlast.

Sluit vuilnisbakken zoveel mogelijk af. GEKRIJS Net zoals de wind en de golven hoort het gekrijs van de meeuwen bij de sfeer van de kust. Overlast meeuwen onze schuld.


Heel lokaal kunnen sommige bestrijdingsmiddelen wel eens oplossingen bieden voor een specifiek probleem, met de meeuwen helemaal weg krijgen zal nooit lukken. Tijdens het broedseizoen, vooral op het ogenblik dat de jongen uitvliegen, kan het gekrijs evenwel storend overkomen. Ze horen nu éénmaal thuis aan de kust, en zullen hier ook altijd blijven. Er zijn in het verleden al wat afschrikmiddelen getest om de overlast door meeuwen te beperken.


Populaire nestplekken voor meeuwen zijn: op een dakraam op een schuin dak, op een dakkapel, op een plat dak (grinddak), tegen een lichtkoepel, tegen de dakrand of achter een schoorsteen.

Zo voorkomt u overlast in uw buurt. U mag meeuwen dus niet opzettelijk storen. De meeuw is volgens de Wet Natuurbescherming een beschermde diersoort.


Wij zien vooral veel overlast bij compostverwerkingshallen, stortplaatsen en (vuilnis)overslagplaatsen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom meeuwen verjaagd moeten worden. Ook worden machines beschadigd door uitwerpselen van meeuwen.


Een vuilcontainer of visboer in de buurt vinden ze prettig, maar is geen vereiste. Ze nestelen graag in de sta het liefst op platte daken. Ze veroorzaken veel overlast : niet alleen laten ze hun uitwerpselen gewoon overal vallen, ze krijsen ook dag en nacht tegen elkaar.


Voorkom overlast door broedende meeuwen. Hebt u een meeuwenprobleem? Ze verblijven graag bij gebouwen, bedrijventerreinen en bouwprojecten en nestelen zich graag tussen bouwmaterialen. Mensen kunnen van deze meeuwen veel overlast ondervinden. Om deze overlast te bestrijden is het slimst om voor het broedseizoen al maatregelen te treffen.


Bijvoorbeeld door vogelwering in de vorm van vogelprikkers of vogelnetten te plaatsen. Voorkom dat meeuwen bij oud brood of ander eetbaar afval kunnen komen. Voer de meeuwen in geen geval.

Maak nestplekken op daken ontoegankelijk Eigenaren van woningen kunnen nog meer doen om overlast van meeuwen te voorkomen. Hiermee kunt u het nestelen van meeuwen op daken. Meeuwen lusten bijna alles.


Zo kunt u het dak ontoegankelijk maken. Om nou eens echt goed inzicht te krijgen in het gedrag van de meeuw is de gemeente Den Haag een groot onderzoek begonnen. Ook verspreiden ze voedselresten die ze elders vinden. Dit kan leiden tot bijzonder onhygiënische situaties, verstopping van de hemelwater afvoerkanalen en zelfs gevaar voor de volksgezondheid.


De overlast is uiterst vervelen echter zijn er verschillende opties die u kunt ondernemen om de overlast te beperken dan wel op te lossen. Dat meeuwen overlast kunnen veroorzaken is dus wel duidelijk, maar levert meeuwenoverlast ook een gebrek op dat de verhuurder verplicht is te verhelpen? Over deze vraag boog de rechter zich onlangs.


Bij dit alles laten ze uitwerpselen en braakballen achter. VBTM stond in deze zaak de verhuurder bij. Soms hebben wij mensen er veel last van. Hier leest u tips waarmee u zelf de overlast kunt verminderen. Zorg ervoor dat uw dak niet aantrekkelijk is voor meeuwen.


Op die manier voorkomt u dat zij er gaan broeden. Onderneem bijvoorbeeld actie samen met de buren. Daar is niet heel veel tegen te doen omdat de meeuwen beschermd zijn. Zolang er nog geen jongen zijn, gaat het nog wel met de overlast , maar zodra die er wel zijn neemt het hand over hand toe.


Toch is de vogel voor veel mensen geen vrien maar een vijand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts