dinsdag 7 juni 2016

Funderingspalen

We streven ernaar om innovatief te zijn en daarbij unieke oplossingen te kunnen bieden. Dit blijkt onder andere uit de door ons ontwikkelde paalsystemen. We hanteren zowel in de grond gevormde palen als prefab palen.


Onder aan deze pagina vindt u onze meest voorkomende funderingspalen. Hierdoor wordt de grond rondom de paal verdicht. In welke funderingspalen kan De Groene Paal allemaal?

Funderingspalen Back to Home. Stalen buispalen worden opgebouwd uit aparte buiselementen die. Schroeffunderingen als funderingspalen. Hoe werkt een schroeffundering? We plaatsen de funderingspalen met een schroefbeweging in de grond.


Daardoor staat uw fundatie heel stevig. Stabieler dan bijvoorbeeld een heipaal. Wij vergelijken dat altijd met schroeven en spijkers hout.

In dit geval worden rond de woning nieuwe funderingspalen geplaatst, die met elkaar worden verbonden door middel van betonbalken. In elk opzicht is deze fundering beter dan de klassieke wijze. Sneller en beter dan een betonfundering! De paalbelasting van de schroefpaal wordt opgenomen door de wrijvingskracht op de schacht en de puntweerstand op de paalpunt.


Zo wordt inzichtelijk waar aandacht voor eventuele problematiek met houten funderingspalen op zijn plaats kan zijn. Eén van de kernactiviteiten van de IJB Groep is het ontwerpen en produceren van voorgespannen prefab heipalen. Er geldt een garantieregeling voor deze palen conform de garantievoorwaarden voor funderingspalen. De Jetmix schroef combipalen zijn in de grond gevormde, grondverdringende funderingspalen met een geprefabriceerd element.


De palen brengen wij schroevend in met behulp van een stalen hulpbuis. Deze stalen hulpbuis trekken wij na het aanbrengen van het groutmortel oscillerend omhoog. Het STABU-hoofdstuk funderingspalen en damwanden heeft een nogal breed scala aan mogelijkheden in zich. De diverse mogelijkheden beginnen allemaal hetzelfde, echter de uitvoering kan verschillen.


De prefab palen, de in de grondgevormde palen zijn de meest voorkomende soorten, welke allen een grondonderzoek en sondering als uitgangspunt hebben. Op andere plaatsen is het grondwater direct gestegen na het herstel van de rioleringen. Kostenramingsmethode paalfunderingen Ir. Het bedrijf is daarmee binnen Europa een begrip op funderingsgebied.


De onderneming werkt in Nederlan Duitsland en België onder de naam Jacbo Nederland BV. De fundering is de constructie die een pand draagt.

Als een fundering het pand niet meer kan dragen, kan dat op termijn veel schade veroorzaken. Tevens moet men rekening houden met de horizontale druk van de grond tegen de palen zelf. Dit is vooral van belang naast hoger gelegen wegen.


Men kan bij het ontwerpen van de afmetingen van de funderingspalen hiermee rekening houden, door de grootte van het te verwachten buigingmoment te berekenen en de benodigde wapening hierop aan te passen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts