donderdag 16 juni 2016

Canadese esdoorn snoeien

Bij het snoeien van esdoorn geldt als algemene regel hoe eerder gesnoei hoe zwaarder de vertakking. Al heel vroeg in het voorjaar komt van deze bomen de sapstroom op gang. Snoeien is niet beslist nodig bij de esdoorn. Wilt u toch snoeien dan kan dit het best gebeuren in de periode juli-december.


Snoeit u in het voorjaar dan kunnen de wonden gaan ‘bloeden’. Vooral bij jonge bomen is het aan te raden de kroon open te houden door naar binnen groeiende takken of kruisende takken weg te halen.

Een esdoorn krijgt een lelijke vorm als u alleen het laatste stuk van de takken afknipt. Haal naar binnen groeiende takken of kruisende takken weg. Knip hierbij boven een zijtakje dat naar buiten wijst.


Vanaf het terras van restaurant Balzaal zal deze prachtige boom je niet zijn ontgaan. Het was een boom met een bijzondere geschiedenis. De ‘Maple Leaf’ op de klosbaan was er één uit een set van 12.


In het voorjaar is deze stroom zelfs op zijn sterkst. Anders zou hij kunnen doodbloeden.

De esdoorn is één van de mooiste bomen voor je tuin. Met hun grillige takken, prachtige herfstkleuren en opvallende schors stelen ze de show in je tuin. Hij valt vooral op door zijn. Esdoornen zijn absolute herfsttoppers.


Deze zeer fraaie herfstkleuren zijn beperkt tot slechts enkele soorten. Omdat de esdoorn een snel groeiende boom is, die ook na snoeien weer snel doorgroeit, is hij ook wel geschikt voor het vormen van hagen. Wanneer de kroon van de boom in de hoogte en breedte mag ontwikkelen, kunt u de boom zijn gang laten gaan. Het snoeien van de bolesdoorn Het is niet per se nodig om de bolesdoorn te snoeien.


In tuinen willen de mensen vaak de boom compact en rond houden. Dit kan door de boom jaarlijks te snoeien. Het esdoorn -geslacht (acer) Het bepalen welk soort esdoorn je nu precies voor je hebt. In nederland komen de Gewone en de Noorse esdoorn en de Spaanse aak het meeste voor.


Determinatie is het makkelijkst op grond van de vorm van het blad op het oog. De maximale hoogte van de boom is tot meter. De bomen voor ons huis kleuren steeds roder, zo mooi! Ik wil graag mijn achtertuin laten opknappen, ik zal zelf de tuin leeghalen en de oude schutting verwijderen. Ophogen tuin en betegelen.


Schutting plaatsen, meter lang en meter hoog.

Ik ontvang graag uw offerte inclusief de nieuwe tegels, zand en schutting. Canadese esdoorn van meter hoog flink terugsnoeien of verwijderen. De zogenaamde ABC-bomen (Acer, betula, carpinus), zoals de esdoorn , berk, haagbeuk, walnoot en kastanje, snoeien we vanaf eind juli tot in september. Alle soorten hagen varen wel bij een snoeibeurt in deze periode, dat wordt vaak machinaal gedaan maar kan ook perfect met een manuele haagschaar gebeuren. Bij de berk, kastanje, esdoorn , walnoot en druif komt de sapstroom al vroeg op gang.


Als deze soorten na de jaarwisseling gesnoeid worden, zullen de snoeiwonden gaan bloeden. Bloedende soorten kunnen ook gesnoeid worden als het blad aan de bomen zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts