vrijdag 4 mei 2018

Geschilde boomstammen

Het is de enige grondstof die in relatief korte tijd bijgroeit en dus oneindig is. RHS rondhout oogst, koopt, verkoopt en verwerkt dit unieke product. Wij zijn gespecialiseerd in ongeschilde, geschilde en gefreesde houten palen in alle denkbare lengte en diameters.


Tevens leveren we bezaagd hout van Douglas, Lariks, Vuren en Eiken. RHS Leverancier van geschild , gefreesd rondhout. How to build your own swimming pool.

All process, step by step (in only minutes). Geschilde houten palen hebben een grillige, rustieke vorm. Bestel goedkoop geschilde palen van naaldhout via onze houthandel. Voor ronde, geschilde palen, ook wel landelijke afrasteringspalen of ruige weidepalen genoem hebben wij scherpe prijzen en een groot assortiment.


In ons schilbedrijf wordt machinaal de bast verwijderd van de houten palen. Wat overblijft, is een taps toelopende wit geschilde paal. Bij Europees naaldhout is het verloop van de paal ongeveer 75cm per strekkende meter.


Op al onze diensten en producten zijn de algemene voorwaarden van Het Pakhuis V. Ook hierbij geldt dat dit mogelijk is in elke door u gewenste lengte en diameter.

Cambio geschilde palen zijn palen die ontdaan zijn van de schors. Men spreekt hier ook wel van ontschorste palen of cambio ontschorste palen. Het verschil met wit geschilde palen is dat bij het wit schillen de messen dieper in de stam snijden waardoor de palen zo goed als wit worden.


Eikenhouten boomstam tafel bla tafelbladen eiken €22- m2. Mix and fix is alles wat je nodig hebt om een eettafel samen te stellen naar uw eigen smaak. Ronde Europees eiken palen worden veelal gebruikt in afrasteringen voor natuurlijke gebieden. De ronde eiken stammen worden eerst ontschorst en dan al dan niet naar wens gepunt.


De geschilde eiken palen kunnen wij uit voorraad leveren. Bijvoorbeeld om een raster om uw tuin te plaatsen. Ook worden geschilde palen wel gebruikt voor het aanleggen van een keerwand of beschoeiing. In dat geval adviseren wij om altijd gronddoek aan te brengen.


Stoer handgemaakt kledingrek van geschilde boomstammen met stoer dik touw. Dit model is geschikt voor kleding voor grotere kinderen of volwassenen. De Viersprong’ en Richard zijn al een aantal malen voorbijgekomen. In het toentertijd toegestuurde materiaal zaten ook foto’s van een nieuw fietsenhok met toepassing van ‘ruwe boomstammen ’ en ‘ geschilde kneppels’… Nog een detail.


Maarre Richar dat bankje in de achtergrond moet anders. Houthandel in geschilde stammen voor zakelijk en particulier gebruik. Geschikt voor allerlei zelfbouwprojecten.


Ook riet is bij ons te verkrijgen.

Boomstam bijzettafel of krukje Boomstam bijzettafel of kruk op wielen, gemaakt van oude kersenbomen. Ze zijn in verschillende hoogtes leverbaar, dus perfect voor bij de loungeset, bank of aan tafel. Ook de grilligheid is per stuk anders.


Deze vierkante industriële boomstamtafel met X poot is een stoere combinatie van hout en staal. De natuurlijke vormen van de boomstam zie je terug in de randen van de tafel. Men onderscheidt hierin manieren van schillen: 1) wit schillen 2) cambio schillen.


Bij cambio schillen wordt de paal ontschorst. Men schilt tot de cambium laag van de paal, waardoor de cambio geschilde paal er nog wat vlekkerig uit zal zien. Ook al uw Kastanje rondhout besteld u op bij Van Vliet kastanjehout!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts