woensdag 30 mei 2018

Bloembollen winter

Kwaliteit bloembollen , 1 bloeigarantie. Keuze uit ruim 1soorten! Vakantie voor het hele gezin direct aan de skipiste in St. Bloembollen bloeien vaak in het voorjaar.


Maar er zijn ook bloembollen die in de winter bloeien.

Kies winterbloeiende bloembollen voor kleur in de wintertuin. Was de bloembollen nooit met water, door het vocht kan de bol gaan rotten. Wanneer je bloembollen uit een verpakking wil bewaren is het verstandig om deze uit de bestaande verpakking te halen. En wat is er leuker dan je zelf geplante bolletjes op een onverwachte moment tot bloei te zien komen? Alleen tijdens de vorstperiode en bij een te natte grond mag je de bloembollen niet in de grond zetten, ze zullen dan namelijk gelijk bevriezen of verrotten.


Nieuw bij Intratuin: biologische bloembollen. Wist je dat ook vlinders en bijen dol zijn op bloembollen ? Daarom is het beter om voor biologisch gekweekte bollen te kiezen.

Deze vrolijke fladderaars komen vooral af op bloembollen die veel nectar bevatten. Dit zijn bijvoorbeeld het blauwe druifje, sneeuwklokje, anemoon, tulp, krokus en hyacint. Bewaar knollen en zomerbloeiende bloembollen op een vorstvrije plek.


Controleer ze gedurende de winter eens per maand. Komen de knollen en bloembollen goed de winter door, dan heeft u er volgend jaar opnieuw plezier van. Op het moment dat ook het blad en de steel volledig afgestorven is kunnen de bloembollen uit de grond gehaald worden. Dit wordt ook wel het rooien van bloembollen genoemd.


Na een koude en kale winter zijn we in het voorjaar weer toe aan mooie bloemen en vrolijke kleuren in de tuin. Zomerbloeiers zijn heel gevoelig voor vorst. Het is dus het beste om deze bloembollen pas in de lente te planten. Omdat zomer bloembollen zo slecht tegen vorst kunnen, moet je ze elke herfst opnieuw uitgraven. Zo kunnen ze de koude winter doorstaan en volgend jaar nog eens bloeien.


De lelie is een uitzondering. In veel gevallen zullen de planten het volgende jaar beter bloeien. Bijvoorbeeld bij agapanthus, amaryllis belladonna, crinum, canna en lelie.


Deze (vaste) bloembollen zullen ook eerder boven de grond zichtbaar zijn. Maar ook in bloemenborders zijn deze zomerse bloembollen goed te gebruiken en geven een prachtig resultaat.

Vanaf het voorjaar zijn die bloembollen ook steeds te verkrijgen. De exclusieve verpakking bevat gedetailleerde plant en kweek instructies. Voorjaarsbloeiende bloembollen.


Bekende soorten zijn de tulp, narcis, krokus en de hyacint. Zij hebben een koude periode nodig (de winter ) voordat ze gaan groeien. Laat loof zitten en plant 1-jarige planten bij uw Tulpen. U kunt de bloembollen na de bloei opgraven en bewaren of ze 2-jaar laten zitten.


Tulpenbollen die in de grond blijven bloemen produceren. De tulpen zullen wel elk jaar kleiner worden. Je kunt dit doen direct nadat de bloembollen binnenshuis zijn uitgebloeid. Omdat het dan nog volop winter is, kan je ook wachten tot de temperaturen wat gaan stijgen en de grond buiten minder nat en koud is.


Zet de uitgebloeide bloembollen alvast buiten, gewoon met potje en al. Het blad zal nu langzaam afsterven. Met bloembollen haal je kleur in huis. Met de Narcis, Krokusjes of Blauwe druifjes weet je dat het voorjaar weer is begonnen. Of wat dacht je van een heerlijk geurende Hyacint?


Tijdens de korte en donkere dagen van het jaar is het weer tijd voor de prachtige bloemen van de Amaryllis. En zijn de bollen uitgebloeid? Geef na het planten voldoende water, zodat de bollen wortels kunnen maken.


Indien de bakken op potten buiten staan, krijgen ze daarna tijdens de winter genoeg water. Bloem- bollen hebben een koude periode nodig, een soort winterslaap. Deze periode hebben ze nodig om in het voorjaar,wanneer het warmer wordt, weer te ontwaken en dan begint de groei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts