dinsdag 15 mei 2018

Dubbele narcissen

Dubbele narcissenKlik hier voor het actuele aanbod. Apotheose Groep: Dubbel excl. Mooi vol, soms met contrasterende kleuren. Het zijn de eerste tekenen van leven in een dan nog vrij kaal ogende tuin. De bol heeft graag een wat zuurdere grond.


Dubbele narcissen

Wat ze zo bijzonder maakt is de kroon die meerdere bloemblaadjes heeft, óf de hele bloem die gevuld is met bloemblaadjes. Cultivars met één bloem op een stengel hebben dezelfde grote als de bloemen uit de vorige groep. De dubbele kroon geeft een verkreukeld beeld. Grazend vee mijdt daarom de narcis en in kaalgegraasde weides kan men dan ook vaak uitbundige bossen bloeiende narcissen zien staan.


Daarnaast bevat het blad calciumoxalaat, dat contacteczeem veroorzaakt bij mensen die beroepsmatig veel met narcissen omgaan (kwekers, bloemisten) en die daar gevoelig voor zijn. Belangrijkste eigenschap van narcissen is het vermogen om elk jaar terug te keren en ze breiden zich bescheiden uit. Dit noemen we verwildering. Een voorjaarstuin is niet compleet zonder de vrolijke geelschakeringen van narcissen. En voor wie niet van geel houdt, bestaan er ook nog andere tinten.


Dubbele narcissen

De meeste narcissen zijn bovendien ook zeer geschikt als snijbloem! In de vaas kun je wel tot dagen van ze genieten! Doe narcissen echter nooit samen met tulpen in een vaas, daar kunnen de tulpen niet goed tegen.


Met zoveel soorten narcissen in onze collectie, staat jouw favoriet er zeker bij! Als je op zoek bent naar voordeelpakketten, kun je bij ons voordeelzakken narcissen kopen (2 of 1bollen!) voor. Narcissen zijn één van de bekendste aankondigers van de lente. Narcis Pink Paradise, mooie korte wit roze dubbele narcis. De bloei van deze miniatuurnarcis valt in de periode (eind) maart-april.


Dubbele narcissen

Bestel bij YouTulip alle bloembollen voor uw tuin. Er bestaan verschillende soorten narcissen. Zo zijn er de narcissen zonder blad (potloodjes), narcissen met een vast blad (pootjes) en narcissen met een los blad. Er worden ongeveer narcissoorten onderscheiden, waarvan de belangrijkste de grootkronige en kleinkronige narcis , de trompetnarcis, de dubbele narcis en de Narcis Poeticus.


Alleen bij extreem droge perioden dient u de bloembollen wat water te geven. Alle narcissen zijn meerjarige bollen, dat wil zeggen dat u de bollen in de grond kan laten zitten en dat u er elk voorjaar weer van kan genieten. Deze unieke bloemen zijn prachtig wanneer ze in bloei staan en hebben dan of een hele volle bloemkop of een bloemkop met kortere, kleinere blaadjes in contrasterende kleuren.


Dubbele narcissen

Bij de vroege broei is dit belangrijk omdat deze narcissen iets moeilijker uitkomen. Bij broei vanaf februari mag men eventueel oogsten net voor de knoppen openspringen. Zet de narcissen in een schone vaas met schoon water. Als de narcissen in een boeket zitten met andere bloemen is het belangrijk rekening te houden met het slijm wat uit de stelen komt. Voeg bloemenvoeding aan het water toe, dan zal dit minder snel gebeuren.


Zet je bloemen niet in de buurt van de fruitschaal. Daardoor hebben de bloemen hebben wat weg van een ster. Omdat zowel de de kelkblaadjes als de trompetjes zijn verdeeld in smalle blaadjes die dicht op elkaar staan doen ze ook aan mini ragebolletjes denken.


En dit jaar mag de dubbele narcis in het zonnetje staan als bloembol van het jaar! Mooie, goede dubbele vrijwel witte narcis. De ene soort dubbele narcis is beter te vinden dan de andere. Dat heeft te maken met hoeveel er beschikbaar zijn.


Exclusieve dubbele narcissen collectie. Voor wie van narcissen houdt is deze collectie een echte must-have. Oranje, gele en witte kleuren van deze. Ook zijn de tulpen ‘Liberation’ en ‘Freedom Flame’ en de dubbele narcis ‘Sir Winston Churchill’ te zien. De inmiddels 102-jarige Mayhew is de oudste nog levende drager van de Militaire Willemsorde.


De meest geplante dubbele Narcis van de afgelopen jaren. Ik weet nog dat mijn vader haar in Holland introduceerde en aan bollenkwekers in de buurt verkocht en toch lijkt het wel alsof zij al veel langer bestaat. Ze is in die korte tijd zo een begrip geworden in de Narcissenhandel, je kunt er gewoon niet omheen. De vijfde soort is in het Nederduits dubbele narcis genoemd en in het Latijn Narcissus multiplex of Narcissus flore multiplici ’. Magnus kende de narcis als Asphodelus, dit was de middel­eeuws Latijnse naam voor de narcis.


In de Latijnse uitgaven van zijn werk staat Affodisius.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts