maandag 14 mei 2018

Bloeiende klimop planten

Hét online tuincentrum met meer dan 20. Kwaliteit voor lage prijs. Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more!


Ruim assortiment klimop planten. De bekende klimop wordt vaak gebruikt als een wintergroene afscheiding of bodembedekker.

Hedera soorten in de kleuren groen, witbont of geelbont zijn er als kleinbladige en grootbladige bladvorm. De blauwe regen is een prachtig bloeiende klimplant met grote trossen bloemen in de kleuren wit, roze en blauw. Hoeveel klimop is er nodig?


Voor een klimopwand zijn planten per strekkende meter voldoende. Gaat het om klimop als bodembedekker neem dan planten per vierkante meter. Kies dan een een kant-en-klaar haag van klimop. Tip Een klimopwand fleurt u op met een laat bloeiende Clematis: Hedera-Clematis mix haag.


Klimop is een belangrijke drachtplant. Bloeiende klimop is voor vele insecten in de herfst een rijke bron van nectar en stuifmeel, omdat er dan weinig andere planten bloeien.

De dofzwarte bessen zijn in de lente rijp. Atlantische klimop (Hedera hibernica) lijkt veel op klimop. Een andere groep zijn planten met ranken, zij draaien zich ergens om heen en gaan op zoek naar steun.


Geef ze deze steun door een stuk (beton) gaas of draadscherm tegen de muur of schutting te bevestigen. Voorbeelden van rankende klimmers zijn. Ze groeien hierlangs omhoog. Als ze geen steun vinden, vallen de lange slierten omlaag en de kruipen de klimopplanten over de grond. Klimplanten zoals de wintergroene klimop , akebia en soorten clematissen bloeien al vroeg in de lente.


De top van bloeiende planten in België en Nederland. De reden is niet ver te zoeken: het stelt weinig eisen aan verzorging of bodem – liefst gewoon wat vochtig – en groeit snel door. Plant er een bloeiende klimplant, zoals Wisteria of Clematis, tussen voor een verrassend effect.


Wegknippen van een teveel aan oud blad stimuleert de groei van jong, fris groen. Wilt u volgend jaar genieten van bloeiende klimplanten bestel ze dan nu vast zodat u de klimplanten dit najaar nog in de grond kunt zetten. Meeste klimop bloeit in het late najaar en is daarmee een nuttige (want late) voedselbron voor allerlei insecten.


Bloemen worden gevolgd door bessen die meestal blauwzwart zijn maar er zijn ook soorten met oranje-gele bessen. Het is een algemene soort in onze rijkere loofbossen en groeit met zijn vuistdikke wortels tegen bomen op of over de bosbodem. Met luchtwortels zuigt de plant zich vast aan de boombast.


De hedera, ook wel klimop genoem is een populaire klimplant die je in veel tuinen ziet.

Het is een oersterke plant die naast een klimmer ook toepasbaar is als bodembedekker. Populaire klimopsoorten zijn de hedera helix hibernica (grootbladige klimop ), de hedera helix (kleinbladige klimop ) en de hedera helix ‘Kolibri’. Deze snelgroeiende klimplant geeft snel een mooie groene tuinafscheiding. Vijf planten per strekkende meter tegen een draadwerk hek is voldoende.


Eventueel kan er een clematis of kamperfoelie (Lonicera) tussen worden geplant. Deze bloeiende klimplanten geven een mooi effect in een groene haag. Jaren later, in de volwassen fase wordt klimop struikvormig en bloeit de plant. Na de bloei verschijnen er bessen. Het gelobde blad verandert van ruitvormig naar ovaal.


De bloeiende takken hebben geen hechtwortels en klimmen dus niet meer. Een klimop aan een draad die regelmatig gesnoeid wordt vormt altijd nieuwe scheuten. Info over bloeiende klimop.


Resultaten van zoekmachines! Vergelijkbare zoekopdrachten voor bloeiende klimop. Ook licht, samen met bepaalde planten , kan een toxische reactie veroorzaken die dan een fytofototoxische reactie genoemd wordt. Je hebt klimop met traditionele groene bladeren, maar ook met bonte bladeren, zoals zilverbont en geelbont.


Als je de bontbladige in de schaduw plaatst, dan verkleuren de bonte bladeren in de loop der tijd naar groen. Planten verdelen over het gaashekwerk en aanbinden met bindbuis. De hedera planten staan nu op hun plek om te worden aangebonden aan het hekwerk. U knipt de bamboestok los van de hedera plant.


U gaat de strengen of takken verdelen op het hekwerk. Dit wil zeggen bij klimop planten per meter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts