woensdag 30 mei 2018

Middel tegen mos

Boek het Mossen , Bocairent. U krijgt direct een bevestiging. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken.

Lees echte reviews en boek nu! Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Reserveer online, laagste prijzen. Kies uit 6producten vanaf € 00.


Ook een te zure en een te compacte grond zorgen ervoor dat mos goed kan gedijen. Mosbestrijdingsmiddelen Vele bestrijdingsproducten die in de handel verkrijgbaar zijn, bevatten de stof ijzersulfaat. Hoe meer ijzersulfaat in het product aanwezig is, hoe efficiënter het product zal werken tegen mos.


Gras krijgt geen kans om te groeien door verdroging en omdat gras niet wortelt in mos.

Dit komt doordat mos voor een dikke bovenlaag zorgt, waardoor al het water in het mos blijft zitten. Een effectief middel tegen mos is ijzersulfaat. Echter, om mos in het gazon te voorkomen is verticuteren, bemesten en kalken de beste oplossing. Groene aanslag of mos op tegels en klinkers? Wat moet je doen wanneer er sprake is van groene aanslag of mosvorming op tegels.


Juist als de dagen donkerder en korter worden en er veel regen valt is groene aanslag een probleem wat veel voorkomt. Mos , een van de grootste ergernissen van gazonbezitters, zal haast onvermijdelijk jaarlijks weer de intrede in uw gazon doen. Dit komt omdat mos zich in een gazon gemakkelijk kan uitbreiden, doordat het zich zowel vegetatief als door middel van sporen kan verspreiden. Een veel gehoorde ergernis is groene aanslag op terrastegels of groen mos tussen de klinkers van de stoep of oprit. De mossen en algen houden vervolgens het water vast wat het probleem alleen maar verergert.


Mos ontstaat op deze donkere en vochtige plaatsen. Gras is niet goed bestand tegen weinig zonlicht en nattighei dus valt er gras weg en komt het mos hiervoor in de plaats. De Biotex doodt de enzymen die in de alg en mos zitten, waardoor het zal losweken.


Wanneer je het vervolgens eraf spuit met de tuinslang of eraf veegt met een bezem, zal de groene aanslag er gemakkelijk vanaf gaan. Hogedrukspuit Een hogedrukspuit is ook een ideaal middel om groene aanslag van de tegels te verwijderen. Strooi eens wat keukenzout neer op de tegels in uw tuin en bezem het wat uit het liefst tegen de avond.


Nachts gaat zout namelijk zweten en u zult zien dat mos en onkruid verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Mos in het gazon bestrijden, vormt maar een tijdelijke oplossing. Dat kan een gebrek aan licht zijn, maar ook een gebrek aan kalk, voeding of een combinatie van deze drie. Dit product gaat eveneens de kieming tegen van de sporen van de mossen waardoor het voor een lange nawerking zorgt. Veroorzaakt na betreding geen vlekken op beton of betegeling van uw terras waardoor levermos ook rechtstreeks op verhardingen kan worden bestreden. Middelen tegen mos en groene aanslag kopen bij Ritsema DierTuin.


Mos en groene aanslag op terrastegels, tussen klinkers van stoep of oprit en op houten vlonders is een veel voorkomend probleem. Ultima tegen mos en onkruid van Ecostyle is een zeer effectief middel. Luxan Moscover is een natuurlijk middel ter bestrijding van levermossen en groene aanslag.


Je kan ook het gras bemesten met een gazonmeststof met indirecte werking tegen mos. Een mosbestijder is slechts noodzakelijk bij overvloedig mos. In de Horta winkel in je buurt vind je het juiste middel om je gazon mosvrij te maken en te houden. Kom langs en vraag het aan een van onze experts. Hardnekkige middelen tegen groene aanslag Chloor en middelen met ammoniak zijn vrij agressief voor het verwijderen van mos en algen.


De middelen werken uitsteken maar blijven helaas achter in het grondwater en kunnen de beplanting in je tuin aantasten. Het groen tussen tegels uitpeuteren is een rotwerkje. Meng een liter goedkope azijn met enkele kneepjes afwasmiddel en giet dit tussen de tegels. Spuiten kan natuurlijk ook.


Na een dag zie je het mos en onkruid bruin worden en kun je het makkelijk verwijderen. Nog beter voor je rug ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts