dinsdag 22 mei 2018

Tuinhuis vergunningsvrij

Tot korting op het grootste assortiment tuinhuizen van Nederland. Geniet van uw nieuwe tuinhuis, snel gebouwd door echte specialisten. Prachtige eindresultaten met een lange levensduur, bekijk nu ons assortiment!


Bekijk nu onze voorraad Blokhutten! Vergunning Blokhut - Bouwvergunning Tuinhuis.

U heeft een tuinhuisje gevonden, wat helemaal aan uw wensen voldoet, op onze website. Wat is een tuinhuisje precies? Een tuinhuis is een vrij klein, simpel bouwwerk, bedoeld om in eigen tuin of volkstuintje te plaatsen.


Vaak wordt het gebruikt voor opslag, fietsenhok of hobbyruimte. De garage van m² voldoet aan artikel bijlage II bor. Verder voldoet de garage aan het bestemmingsplan. Ook dit bijgebouw mag dan vergunningsvrij staan.


Een blokhut, tuinhuis , serre, tuinkas of veranda wordt een “bijbehorend bouwwerk” genoemd.

Maar heb je dan een tuinhuis vergunning nodig? En wat zijn de risico’s van een tuinhuis vergunningsvrij bouwen? Of je een bouwvergunning voor je tuinhuis nodig hebt, ligt aan de grootte van het tuinhuisje. Bouwt u een tuinhuis van 10mof minder dan geldt in de regel geen vergunningsplicht.


Deze site helpt u om snel uit het doolhof van Omgevingsvergunningsregels te komen. Voor bouw en verbouw is meestal een omgevingsvergunning voor bouwen (voorheen bouwvergunning) nodig. Soms is geen vergunning nodig (vergunningvrij).


Bestel tuinhuisjes en blokhutten online en profiteer van scherpe prijzen! Op zoek naar een Tuinhuis? De Hoeve Buitenleven is met jaar ervaring Dé specialist in Tuinhuizen en Blokhutten. Boek het Tuinhuis , Ulrum. U krijgt direct een bevestiging.


Daarnaast geldt dat het bijgebouw alleen achter de woning mag staan, dus niet in een zijtuin. Tot die tijd wordt het gebruikt als logeerstudio. Dit geldt niet voor bebouwing vóór de rooilijn. Losstaande bijgebouwen in de tuin zoals een tuinhuis , serre, schuurtje, poolhouse of garage komen in vele gevallen in aanmerking voor een vrijstelling van vergunning.


Let wel: als dit bijgebouw een woonfunctie heeft, is hiervoor altijd een vergunning en vaak ook de medewerking van een architect verplicht.

Maar mag je zomaar een tuinhuis plaatsen of bouwen zonder bouwvergunning? Er zijn enkele voorwaarden waarmee je moet rekening houden. Info over vergunningvrij bouwen tuinhuis.


U heeft dan geen bouwvergunning voor een tuinhuis nodig en u hoeft de bouw van uw tuinhuis of blokhut ook niet aan te melden bij de gemeente. Overigens betekent het niet nodig hebben van een bouwvergunning nog niet dat je je niet aan bepaalde regels moet houden. Er is een aantal basisregels waarmee u vrij bent van een vergunning voor een tuinhuis.


Zelf een tuinhuis bouwen lijkt een behoorlijke opgave, maar met duidelijke bouwplannen moet het lukken! Wij hebben huisjes voor je op een rijtje gezet. Het tuinhuis (met aanbouw) mag niet groter zijn dan 30msup2;. Snel, vergunningsvrij , aan de slag! Landelijke regels maken dit mogelijk.


Uw woning uitbreiden is daarom in veel gevallen vergunningsvrij. U hoeft daarvoor niet langs bij de gemeente. Dat scheelt u tijd en kosten, u betaalt geen leges en hoeft niet te wachten op een vergunning.


Hebt u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. Geldt de max 10mvergunningsvrij bouwen aangrenzend erf in totaal of per aangrenzend erf?


Moet daar de strook van meter ook bij worden opgeteld? Gevel verspringt, hoe de toegestane diepte te bepalen? Hoe dient het oppervlak van een bouwwerk gemeten te worden? Voor bouwen is meestal een omgevingsvergunning (vroeger de bouwvergunning) nodig.


In een aantal gevallen kunt u zonder vergunning (vergunningvrij) bouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts