dinsdag 15 mei 2018

Bonte hedera winterhard

Ruim keuze, goedkoopste bezorging. Kies zelf het bezorgmoment en laat de Hedera Helix zonder gesjouw thuisbezorgen. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Hagen, zo bij u thuisbezorgd. Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout.


Binnen werkdagen geleverd.

Ruime keuze tuinartikelen online. Klimop of Hedera is één van de meest voorkomende planten in België en Nederland. De reden is niet ver te zoeken: het stelt weinig eisen aan verzorging of bodem – liefst gewoon wat vochtig – en groeit snel door. Hoewel de plant wordt aangeboden als klimplant is het ook een zeer geschikte plant als bodembedekker. Met worteltjes zet hij zichzelf vast in de grond.


Goed ook op donkere plaatsen waar het bonte blad goed tot zijn recht komt. De favoriete klimop van mijn oma De hoogte na jaar is m. De vruchtperiode is oktober - december.

Deze plant is goed winterhard. Hedera helix Marginata Elegantissima of Bonte Klimop is een winterharde heester met groen wit bontgekleurd bla geschikt als bodembedekker of klimplant. Zonder snoei wordt de heester enkele meters hoog, maar d. Wat voor grond is geschikt voor Hedera helix? Klimop doet het in vrijwel elke grond die niet te arm of te droog is, maar optimaal is voedselrijke, humushoudende zandgrond. Als de plant niet goed meer groeit, doet een beetje mest vaak wonderen.


Lang niet alle soorten en rassen zijn voldoende winterhard in ons klimaat. Zo geef je je klimop een goede start. Wil je de klimop tegen een gaaspaneel, schutting of gevel laten groeien?


Dan plant je gemiddeld tot planten per strekkende meter. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis. Hedera hibernica en Hedera helix zijn de meest bekende klimopsoorten en worden bijna altijd toegepast voor een snelle, dichte begroeiing op schuttingen en gaaswanden. Hedera hibernica, ook wel Ierse of grootbladige klimop genoem is een krachtige klimmer en heeft donkergroen blad. Ongesnoeid kan hij een hoogte van m. Hedera snoeien en onderhoud De klimop laat zich makkelijk snoeien, dit kan machinaal en handmatig met een snoei- of heggenschaar.


Handmatig heeft altijd de voorkeur omdat je zo goed kan zien wat je doet en er geen onverwachte schade aan de plant ontstaat (bv. hoofdtakken die doorgeknipt worden). Grootste aanbod Tuinplanten. Hedera algeriensis Gloire de Marengo is redelijk winterhard , maar staat graag beschut tegen harde koude wind.

Het grote glanzende en leerachtige blad is bontgekleurd met crème wit en groen. Om maar gelijk de grote vraag te beantwoorden: JA, onze hedera (klimop) is winterhard ! Jij hoeft je dus geen zorgen te maken dat de hedera schermen, hederahaag of hedera bodembedekker in jouw mooie groene tuin straks veranderen in een dorre bende. Het is dan ook een zeer geschikt soort voor begroeiing van een muurtje waarbij u wilt voorkomen dat de hele muur groen zal worden.


Bonte klimop ( Hedera helix Goldheart) klimplant. In onze webshop zijn diverse bonte klimop soorten te bestellen met wit en geel bonte bladeren. Aanbevolen aantal per vierkante meter : 1. Door het kleurverschil ontstaan prachtige tekeningen in het blad.


Bij iedere cultivar is de tekening weer anders. Soms met een licht hart en soms juist met een lichtkleurige omlijsting. Online hedera helix kopen en bestellen kan snel en eenvoudig in de hedera helix kwekerij. De hedera helix prijs is goedkoop omdat de klimop in grote aantallen wordt gekweekt.


Wacht niet langer en bestel je Hedera planten vandaag nog in onze webshop. Omdat de Hedera potgekweekt is kunnen de planten jaarrond gepoot worden (met uitzondering van vorst) en ben je dus niet afhankelijk van alleen het voorjaar of najaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts