vrijdag 25 mei 2018

Semi hydrocultuur

Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. Semi hydrocultuur voor de plant die aarde nodig heeft. Hoewel een groot assortiment planten op kleikorrels kan groeien, geldt dit niet voor alle planten.


Om de keuze variëteit zo groot mogelijk te houden en toch de voordelen van hydrocultuur te ervaren, is semi-hydrocultuur een goede optie. Als de planten gezonde wortels behouden en daarmee water en zuurstof kunnen opnemen blijven uw semi-hydrocultuur planten in top conditie.

Semi-hydrocultuur is eveneens een zeer sterk systeem dat in veel gevallen aan te raden is. Echte kamerplanten op normale aardecultuur kunnen nu worden gebruikt. Om een keuze te kunnen maken tussen hydrocultuur en semi-hydrocultuur leggen we u graag uit wat het verschil is.


Nee hoor: bij hydrocultuur leven de planten in kleikorrels, waarbij de wortels hun weg vinden in een laag water barstensvol belangrijke voedingsstoffen. Planten kunnen groeien zonder bodem. Als kunstmatig substraat wordt aangewend en de juiste voedingsstoffen in de juiste doseringen worden gegeven, groeien planten daarin uitstekend.


Deze methode wordt wel hydrocultuur genoemd en is een manier om veel van dezelfde plant.

Voor potten en containers wordt als vulmateriaal de keuze gemaakt uit hydrocultuur en semi-hydrocultuur. Bij de grote borders wordt ook gebruik gemaakt van substraatsoorten zoals die voor daktuinen in de handel zijn. Elke substraatsoort heeft zijn voor- en nadelen. Bij de nieuwe groenvoorziening van het Atrium van Wooncomplex “Breda Vooruit” is gekozen voor beplanting op basis van semi-hydrocultuur , een vakkundige groenoplossing passend bij de onverwarmde ruimte in het gebouw. In opdracht van Liv Ontwerp heeft Holland Project Plant het groenadvies gegeven en in het Atrium uitgevoerd.


Wat is het verschil tussen hydrocultuur en semi-hydrocultuur ? Stappenplan opmaken hydrocultuur : Knip de inzethoes op de hoogte van de kweekpot. Verhoog de inzethoes zodat deze tot de rand van de plantenbak komt. Voeg de vaste voeding toe. Plaats de hydrocultuur plant en watermeter naast elkaar op de bodem van de inzethoes. Vul de plantenbak verder af met hydrokorrels.


Bij een watergeefsysteem, ook wel combinatie- of semi-hydrocultuur genoem bestaat het bovenste gedeelte van de plantenbak uit grond. Onder de grondlaag zit een viltdoek. Deze doek moet het doorlekken van grond naar de waterbergende laag tegengaan.


Het onderste gedeelte van de plantenbak bestaat uit een waterreservoir en is gevuld met kleikorrels. Hydrocultuur of hydroponie is het kweken van planten in water, waaraan de noodzakelijke voedingsstoffen zijn toegevoegd.

Het is een kweekwijze die steeds vaker wordt toegepast. Niet alleen voor kamerplanten, maar ook voor groenteteelt in de kas zoals van sla, tomaat en witlof. Interieurbeplanting op basis van hydrocultuur of semi-hydrocultuur. Er zijn diverse soorten hydrocultuur op de markt die gebruikt kunnen worden voor het beplanten van diverse groene plantenwanden, plantenpotten of andere interieurbeplanting. Maar waarom wordt dit substraat eigenlijk gebruikt?


Hydrocultuur is het kweken van planten in water, waaraan de noodzakelijke voedingsstoffen zijn toegevoegd. Vind de beste selectie semi hydrocultuur fabrikanten en ontdek goedkope producten van hoge kwaliteit semi hydrocultuur voor de dutch luidspreker markt bij alibaba. Bij semi-hydrocultuur wordt er gebruik gemaakt van een gecombineerde grond en hydrocultuur. Men maakt gebruik van hydrokorrels, en de rest is gewone aarde.


De planten doen het erg goed op deze gecombineerde vorm. De plant hoeft dan geen andere wortels te vormen en groeit toch zeer goed. Bolgewassen hydrocultuur Er zijn ook bolgewassen die.


Hierbij wordt de verzorging tot een minimum beperkt. Bij de keuze voor een plantensoort wordt er rekening gehouden met de standplaats (lichtinval, temperatuur, tocht). Vaak wordt water gegeven op gevoel en dat gaat vaak mis. Tegenwoordig is het mogelijk om te kiezen uit diverse watergeefsystemen die het gemak dienen.


Deze Topkwaliteit kamer en kantoorplanten zijn opgepot in een sierpot en voorzien van een watermeter en substraat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts