dinsdag 22 mei 2018

Thuja occidentalis

Thuja occidentalis

Deze maand direct leverbaar. Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd. Zoals alle haagconiferen is hij winterhard. Smal piramidaal groeiende conifeer.


Bereikt een hoogte tot m maar wordt niet breder dan circa - m. Hoewel de Smaragd een wat langzamere groei heeft, kenmerkt deze coniferensoort zich door de compacte groei en behoudt de Smaragd zijn heldergroene kleur in de winter. U kunt dat stimuleren door de coniferen te planten in een kalkhoudende humusbodem (aarde die bestaat uit plantenresten). Er zijn vijf soorten, waarvan er twee in Noord-Amerika en drie in Oost-Azië voorkomen. De naam levensboom danken de bomen aan het groenblijvende gebladerte en het veelvuldige traditionele geneeskrachtige gebruik van deze bomen.


De planten zijn groenblijvend. Kwekerij bouman uit dussen biedt op bestelling aan thuja occidentalis brabant hoogte exclusief kluit, dus maat gemeten in de grond. Dit type conifeer vormt een mooie erfafscheiding. In foods and beverages, thuja is used as a flavoring agent. In manufacturing, thuja is used as a fragrance in cosmetics and soaps.


Occidentalis betekent ‘uit het westen’. Zijn vruchten zien er uit als kleine kegeltjes. De thuja is bijzonder populair omdat deze haagplant zo weinig onderhoud vergt.


Bestel direct op Haag-Planten. It grows from slower to medium growth rate and reaches upto 20’ to 40’ with spectacular height. The growth rate of thuja occidentalis depends on where it is planted. Zorg bij de snoei dat de onderkant iets breder blijft dan de bovenkant.


Thuja occidentalis

Het is natuurlijk altijd afhankelijk van het weer op dat ogenblik. Standplaats: zowel zon als halfschaduw. Groeit tot centimeter per jaar in de lengte.


Van deze levensboom, zoals de plant in het Nederlands wordt genoem zijn twee soorten geschikt voor hagen. De verschillen tussen de soorten zijn minimaal en zit vooral in de kleur van de schubben. Doordat de boom van nature in een piramidevorm groeit, is hij bijzonder geschikt voor het vormen van hagen en windschermen. Wat moet u weten voordat u A. Men kan eventueel in maart in vorm snoeien. Thuja DInhoud van deze bijsluiter 1. Wij adviseren bij het aanplanten van de conifeer Pokon aanplantgrond voor hagen en bomen te gebruiken.


Thuja occidentalis

Het is raadzaam deze coniferenhaag twee keer per jaar te snoeien. De eerste keer moet vóór juni en de tweede keer vóór eind september. Zo wordt ieder deel van de haag gelijkmatig belicht en ontstaan er geen bruine plekken.


Houd het snoeien goed bij, want de westerse levensboom ( thuja occidentalis ) als de reuzenlevensboom ( thuja plicata) kunnen geen van beide verjongd worden door ze tot het kale hout terug te snoeien. Produceert gedurende de lente helder smaragdgroene bladeren die donkerder worden in de zomer en uiteindelijk een bronzen tint krijgen in de herfst, alvorens ze opnieuw felgroen worden in de winter. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels!


Thuja occidentalis

Wij adviseren wel bij het aanplanten van de conifeer Pokon aanplantgrond voor hagen en bomen te gebruiken. Vraag hier dus gerust naar als u een grote conifeer wilt. Zulke scheuten altijd wegsnoeien vooraleer ze te dominant zouden worden en de vorm gaan bederven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts