donderdag 10 mei 2018

Kattenvlooien

Vóór 21:uur, Morgen in Huis! Bespaar tot wel via kiesproduct. Kattenvlooien : Als dierenartsen beschrijven we wat vlooien bij katten zijn. Het is het breedst werkende en meest veilige vlooienmiddel dat er is.


Vlooien bij de kat is een vervelend probleem, maar met de juiste middelen voorkomt of bestrijdt u een vlooienplaag op uw kat en in huis.

Katten zijn dieren die graag buiten zijn en daardoor vaak door de bosjes of grassen lopen, precies op dit soort plekken kunnen vlooien genesteld zitten. Wanneer uw kat in de buurt komt van de vlooien kunnen zij overspringen op uw huisdier. Ze kunnen je troosten als je verdrietig bent, ze zijn altijd blij als je thuiskomt!


Helaas zijn er ook nadelen die kleven aan een huisdier. Een kat kan bijvoorbeeld kattenvlooien hebben, en hoe kom je daar vanaf? Mijn kat heeft kattenvlooien , hoe kom ik daar vanaf?


Een kattenvlo bijt je huisdier voor een lekkere bloedsnack en veroorzaakt daarbij pijn en ernstige jeuk. Als dierenartsen adviseren wij voor de bestrijding van vlooien bij katten het middel Stronghol de werkzame stof.

Zit je kat zich vaak fel te krabben, bijt hij naar zijn vacht of springt hij plotseling op? Grote kans dat je kat vlooien in zijn vacht heeft en jij een vlooienplaag in je huis. Vooral mensen met katten die na een periode van warm weer van vakantie terugkomen worden weleens massaal besprongen door kattenvlooien bij het weer betreden van het huis.


Deze plaag is overigens niet te voorkomen door stofzuigen. Voor kattenvlooien geldt eigenlijk precies hetzelfde. Wanneer u uw kat opvallend veel ziet krabben, kan een vlooieninspectie een goed idee zijn. Ook hier kunt u gebruik maken van een vlooienkam. De vlooien kunnen ontzettend veel jeuk bij katten veroorzaken, waardoor de kat veel zal krabben.


Vlooienbeet bij mensen kun je herkennen aan de symptomen, zoals een rood bultje op de huid met in het midden van de vlooienbeet een klein bloedkleurig puntje. Veel mensen krijgen jeuk als ze aan vlooien denken of erover lezen. Mensen met katten die na een periode van warm weer van vakantie terugkomen (als er dus niet gestofzuigd is) worden weleens massaal besprongen door kattenvlooien als ze hun huis opnieuw betreden.


Pas wanneer de cocon een mechanische prikkel ontvangt, bijvoorbeeld een trilling, ontwaakt de vlo en komt uit de cocon. Het gebeurt nogal eens dat, bijvoorbeeld na een vakantieperiode, kattenvlooien massaal ontwaken en uit hun cocon komen. Eenmaal uit de cocon, kan de vlo maanden zonder voedsel.


En veruit de meeste vlooien zijn al binnen dagen kassiewijle… In theorie kunnen kattenvlooien zich zelfs voortplanten op mensenbloe maar ook hierbij geldt dat de situatie voor de kattenvlo ideaal moet zijn. Hondenvlooien en kattenvlooien.

Beiden soorten hebben een afgeplat lichaam, een kleine ronde kop en zijn donkerbruin of zwart van kleur. Zo zijn er kattenvlooien , konijnenvlooien, kippenvlooien, mensenvlooien, hondenvlooien enzovoort. Tegenwoordig wordt het grootste gedeelte van de vlo besmettingen veroorzaakt door de kattenvlo. Ondanks het feit dat er een aantal zeer goede producten op de markt zijn is de vlo nog steeds succesvol. Last van vlooien in huis of heeft je hond of kat last van vlooien?


Deze tips en middelen helpen je om vlooien te bestrijden in huis en bij je huisdieren. Ze veroorzaken gemene plekjes doordat ze bijten in de huid van uw kat. Deze plekjes kunnen gaan ontsteken doordat ze erg jeuken en de kat eraan gaat krabben of erin bijt.


Hierin zitten namelijk vaak de eitjes van de vlooien. Behandel dus AL je tapijten en vloerbedekking hiermee en herhaal dit ook nog eens na enkele weken. En inderdaa kattenvlooien bijten eerst JOU om dan tot de conclusie te komen dat ze niet jouw bloed lekker vinden maar liever dat van de kat. Dagelijks zorgvuldig stofzuigen, zeker vlak voor de vakantie. Vlooien - Vlooien zijn kleine insecten, ongeveer mm groot.


Heb je last van vlooien in huis? Dit kunnen verschillende soorten vlooien zijn. Er zijn kattenvlooien , hondenvlooien, vogelvlooien en zelfs mensenvlooien. Lees hier alles wat je moet weten over de verschillende soorten vlooien. Als je een van de soorten vlooien in huis hebt, voer dan snel een vlooienbestrijding uit.


Zandvlooien Zandvlooien komen in Nederland niet voor. De ziekte, Tungiasis, die door de zandvlo wordt veroorzaken kan je wel meenemen vanaf het buitenland. De zandvlo wordt in een grootdeel van de tropen aangetroffen.


Moet ik vlooien in huis bestrijden? Ja, vlooien in huis gaan niet vanzelf weg. Goede tip ook van Amy7 ontwormen gaat er ook mee samen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts